Εκπρόσωπος Τύπου ΙΣΚΕ "Θα πρέπει η πολιτεία να αφήσει το θέμα ως έχει"

ImageΣτο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alter μίλησε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών π. Γεώργιος Βαμβακίδης, όσον αφορά τον όρο που έχει θέσει το ΔΝΤ για την επιβεβλημένη αναλογία προσλήψεως στο Δημόσιο 1/5.

Ο π. Γεώργιος μεταξύ άλλων τόνισε: «Υπάρχει ήδη έντονο το φαινόμενο της λειψανδρίας εφημερίων να στελεχώσουν τα εφημεριακά κενά στην ύπαιθρο. Φανταστείτε εάν ισχύσει αυτό, πέντε προς ένα, και στους διορισμούς των εφημερίων».

«Η μισθοδοσία των εφημερίων δόθηκε, παραχωρήθηκε στην Πολιτεία και την ανέλαβε η Πολιτεία σε αντάλλαγμα από την τεράστια εκκλησιαστική περιουσία, η οποία δόθηκε στο κράτος», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών, υπογράμμισε ακόμη ότι «Ο θρησκευτικός λειτουργός δεν μπορεί να ταυτιστεί πλήρως με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, οιοδήποτε άλλου δημοσίου οργανισμού η φορέα.»

«Είναι το έργο του καθαρά πνευματικό και κοινωνικό, άνευ αργιών, επί 24ώρου βάσεως και δεν μπορεί ένας εφημέριος να καλύπτει εφημεριακά κενά. Πολλές φορές οι αποστάσεις είναι πέρα των 50 και 70 χιλιομέτρων, η μια ενορία από την άλλη», ανέφερε ο π. Γεώργιος Βαμβακίδης.

Κλείνοντας τόνισε: «Θα πρέπει η πολιτεία να αφήσει το θέμα ως έχει, τουλάχιστον για τους διορισμούς των εφημερίων.»

Εμφανίσεις: 69777
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!