Ο Μητροπολίτης Σύρου επισκέφθηκε τα καταφύγια της Μήλου (ΦΩΤΟ)

2113894

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο της ιεράς νήσου Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Αρχιδιάκονο Επιφάνιο και τον Αντιδήμαρχο Μήλου, επισκέφθηκε το "Καταφύγιο", υπόγειες στοές κατασκευασμένες από τους Γερρμανούς, με τη βοήθεια Μηλίων χειρωνακτών. κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κάτω από την πόλη του Αδάμαντα, χωρητικότητας 5.000 ατόμων, ως καταφύγιο σε περίπτωση βομβαρδισμών.

Οι στοές αυτές σήμερα έχουν αξιοποιηθεί, μερίμνη του Δήμου και του Δημαρχου Μήλου, με τη δημιουργία εκθεσιακού χώρου και μικρού συνεδριακού κέντρου.

Ακολούθως, μετέβη στο χωριό Πλάκες και επισκέφθηκε το Πολεμικό Μουσείο Μήλου, εγκατεστημένο ωσαύτως σε υπόγειες στοές, κατασκευασμένες από τους Γερμανούς για τη μεταφορά του στεγαζόμενου στο τότε Δημοτικό Σχολείο Πλακών Νοσοκομείου.

Στο χώρο αυτό. διαμορφωμένο από το Δήμο Μήλου, παρουσιάζεται έκθεση φωτογραφιών και αντικειμένων, που διεσώθησαν και αποτελούν σημαντικές ιστορικές μαρτυρίες της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, την οποία επιμελήθηκαν με αγάπη και φροντίδα ο εκδότης, συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής της Μήλου κ. Γρηγόριος Μπελιβανάκης και ο ιατρός κ. Λουκιανός Κόμης.

2113881

2113887

2113926

2113903

Εμφανίσεις: 58994
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!