Στο νέο ΕΣΠΑ θέλει η I.Μ. Θεσσαλονίκης το Μακεδονίας Μέλαθρον

gigiΤου Τάσου Τασιούλα

Ποδαρικό μετεκλογικά στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, έκανε σήμερα ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, καθώς είναι ο πρώτος επίσημος επισκέπτης του επανεκλεγέντος περιφερειάρχη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα έργα της Εκκλησίας που χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ και η προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί η αξιοποίηση του πρώην ορφανοτροφείου «Αλέξανδρος», στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, ως κέντρο περίθαλψης χρονίως πασχόντων και ατόμων με αναπηρίες.

Κεντρικός πυλώνας συνεργασίας της Περιφέρειας με την Εκκλησία την επόμενη πενταετία, όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, θα είναι οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Συνεργαζόμαστε με τον Παναγιότατο Μητροπολίτη σε έργα αναστήλωσης και διαφύλαξης της κληρονομιάς, αλλά κυρίως σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, που αποτελούν βασικό πυλώνα στον οποίο τα επόμενα πέντε χρόνια θα στηρίξουμε την πολιτική μας. Θα συνεργαστούμε για να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών που δοκιμάζονται από την κρίση», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Άνθιμος τόνισε ότι «υπάρχει έντονη επιθυμία στο λαό να τελειώσει γρήγορα αυτή η υπόθεση της κρίσης, που βλέπουμε ότι μειώνεται σιγά σιγά. Ένα από τα σημαντικά έργα μας που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια είναι η ανέγερση του κεντρικού κτηρίου του Χαρίσειου Γηροκομείου. Προσπάθειά μας είναι όμως να κατασκευάσουμε και το Μακεδονίας Μέλαθρον, ένα κέντρο περίθαλψης χρονίως πασχόντων και ΑΜΕΑ».

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι μεγάλο μέρος των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020) θα κατευθυνθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στις δομές καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σε ό,τι αφορά στο νέο έργο της Μητρόπολης, είπε ότι οι άξονες του ΣΕΣ θα οριστικοποιηθούν στο τέλος του έτους και το 2015 όταν ξεκινήσουν να εντάσσονται έργα θα διερευνηθούν οι δυνατότητες υποστήριξης και του συγκεκριμένου έργου.

Η Μητρόπολη πάντως, όπως είπε ο κ. Άνθιμος, συντάσσει τις μελέτες και τόνισε πως η συγκεκριμένη δομή θα έχει 150 κλίνες, στο οικόπεδο του Δημοσίου, που έχει παραχωρηθεί για χρήση 40 ετών στη Μητρόπολη (πρώην ορφανοτροφείο Αλέξανδρος επί της Γρ. Λαμπράκη στην Τούμπα).

Ο κ. Άνθιμος υπογράμμισε ότι ο κόσμος που καταφεύγει στα 16 συσσίτια της Εκκλησίας στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να αυξάνεται και οι περισσότεροι είναι μετανάστες, ενώ υπάρχουν συσσίτια που δίνουν καθημερινά μέχρι και 300 μερίδες!

Εμφανίσεις: 40032
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!