Ο Πρόεδρος της Βουλής στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

ImageΤην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και συγκεκριμένα τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αγιάς θα επισκεφθεί την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ο κ. Πετσάλνικος θα παραστεί στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη του Αγίου Αντωνίου, που θα τελέσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και, αμέσως μετά, στην επίσημη τελετή παράδοσης τεσσάρων Παλαιτύπων Βιβλίων, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Πν. Κέντρο του Ναού.

Τα εν λόγω Παλαίτυπα Βιβλία (τρία Ευαγγέλια και ένα Μέγα Ευχολόγιο), αποτελούν τιμαλφέστατα κειμήλια του Ι. Ναού Αγίου Αντωνίου Αγιάς και προ ετών είχαν δοθεί για συντήρηση στο αρμόδιο Τμήμα της Βιβλιοθήκης της Βουλής, με πρωτοβουλία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς Αρχιμ. Νεκταρίου Δρόσου και του Βουλευτού Λαρίσης και νυν Υφυπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη.

Κατά την επίσημη τελετή παράδοσης των Παλαιτύπων, τον Πρόεδρο της Βουλής θα προσφωνήσει ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνιος Γκουντάρας.

Θα ακολουθήσει η ανακήρυξη του κ. Πετσάλνικου ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Αγιάς, η αντιφώνηση του Προέδρου της Βουλής, καθώς και ομιλίες του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη και της Διευθύντριας της Βιβλιοθήκης του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Ευρυδίκης Αμπατζή.

Εμφανίσεις: 48502
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!