Μητροπολίτης Ρεθύμνης Ευγένιος «Δεν θέλουμε χριστιανικά ρομποτάκια»

ImageΌταν ανέλαβε καθήκοντα στη Μητρόπολη Ρεθύμνης ο κ. Ευγένιος, μια από τις πρώτες του δηλώσεις ήταν πως θα είναι κοντά στους νέους ώστε να ακούει και να συζητά τους προβληματισμούς του.

Τα λόγια έγιναν πράξη και χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύναξη, η πρώτη συνάντηση των νέων του Ρεθύμνου - και όσων αισθάνονται νέοι - με τον Επίσκοπο, στην αίθουσα του Ιερού ναού των Τεσσάρων Μαρτύρων.

Σκοπός των συναντήσεων αυτών σύμφωνα με τον κ. Ευγένιο είναι ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης με την εκκλησία, χωρίς καμία διάθεση προσηλυτισμού, αντίθετα με στόχευση στη συζήτηση υπαρξιακών ζητημάτων σε σχέση με την πίστη.

Επίσης σκοπός είναι να εστιάσει σε ζητήματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους και θέλουν να εξωτερικεύσουν και να μοιραστούν τις σκέψεις τους στην προσπάθειά τους να δώσουν απαντήσεις.

«Δε θέλουμε χριστιανικά ρομποτάκια, θέλουμε ελεύθερους ανθρώπους, θέλουμε ανθρώπους που να ψάχνουν την αλήθεια, γιατί όποιος θέλει να τη βρει θα τα καταφέρει», είπε χαρακτηριστικά.

Κανένας άνθρωπος, καμία ιδέα δεν είναι απορριπτέα είπε ο μητροπολίτης  στους ανθρώπους που γέμισαν την αίθουσα προχθές, καλώντας τους να συμμετέχουν στις συναντήσεις συναποφασίζοντας όλοι μαζί για τα θέματα που κάθε φορά θα συζητούνται.

Η πρώτη συνάντηση ήταν αναγνωριστική ωστόσο τέθηκαν και κάποια θέματα. Αξίζει να σημειώσουμε πως ένας νεαρός εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα όσα λέγονται για την Κάρτα του πολίτη και τις αντιδράσεις πιστών και μερίδας του κλήρου ότι «έρχεται ο αντίχριστος».

Ο Μητροπολίτης Ευγένιος απάντησε σε αυτό ότι εφόσον κάποιος έχει βαθιά πίστη και είναι κοντά στον Χριστό, δεν μπορεί να τον φοβίσει ο «αντίχριστος» και ότι δεν είναι δυνατόν να βλέπει ο κόσμος γύρω του με τέτοιες αφορμές συνεχώς ένα εχθρό.

Άλλωστε όπως επεσήμανε σημασία θα πρέπει να δοθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα στο αν διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ατομική ελευθερία.

Εμφανίσεις: 68260
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!