Θεσσαλονίκης: ''Να κάνουν όπου θέλουν την πορεία τους αλλά όχι στη Θεσσαλονίκη''

anthimos1706

Την αντίθεση του στη διοργάνωση του Gay Pride εξέφρασε για άλλη μία φορά ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.

Μιλώντας σε έντονο ύφος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κ. Άνθιμος τόνισε ότι αντιτίθεται στην "προβολή μίας μη αποδεχτής και μη φυσιολογικής κατάστασης η οποία καταδικάζεται από την εκκλησία και την κοινωνία γιατί είναι παρά φύση".

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι οι αντιδράσεις του προέρχονται από τις αντιδράσεις της κοινωνίας στις οποίες "ανταποκρίνεται ποιμαντικά η εκκλησία" διευκρινίζοντας ότι δεν καταδικάζει τους ανθρώπους οι οποίοι είναι βουτηγμένοι στην αμαρτία.

Σε ερώτηση για την παρουσία θεσμικών φορέων, όπως των δημάρχων κ. Καμίνη και κ. Μπουτάρη σε παλαιότερες τέτοιες διοργανώσεις ο μητροπολίτης τόνισε ότι "στην Αθήνα η πορεία αυτή γίνεται σε ώρα και δρόμο την ώρα που δεν υπάρχει κόσμος. Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης είναι μονίμως γεμάτοι κόσμο ο οποίος σκανδαλίζεται από τέτοιες εκδηλώσεις".

Μάλιστα ο κ. Άνθιμος "αρπάχτηκε" ιδιαίτερα με τον κ. Λύριτζη όταν ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι τα δικαιώματα των πολιτών δεν μπαίνουν σε ψηφοφορία ούτε τίθεται θέμα πλειοψηφίας.

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης σε έντονο ύφος τον προέτρεψε να "αφήσει τα εισαγγελίστικα" και να κάνει κουμάντο στο σπίτι του γιατί "στην Θεσσαλονίκη τέτοια θέματα είναι αρμοδιότητα του μητροπολίτη και των θεσμικών φορέων".

Εμφανίσεις: 53649
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!