Εκατοντάδες απαγωγές και βίαιοι εξισλαμισμοί χριστιανών γυναικών

aigiptos

Η Ενωση των Θυμάτων Απαγωγής και Εξαφανισθέντων Προσώπων της Αιγύπτου, καταγγέλλει ότι τουλάχιστον 550 γυναίκες και κορίτσια που ανήκουν στην Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία έχουν πέσει θύματα απαγωγών μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Ταυτόσημες μαρτυρίες

Από τις απαχθείσες, μόνο 10 γύρισαν στις οικογένειές τους και κατάθεσαν στην αστυνομία για τους δράστες και τις συνθήκες της βίαιης εξαφάνισής τους.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο Fox, το περίεργο είναι ότι οι ιστορίες των 10 γυναικών ταυτίζονται σε πολλά σημεία: Οι απαγωγείς τους τις μετέφεραν συνεχώς σε ένα δίκτυο «ασφαλών σπιτιών», και αφού τις εξανάγκασαν να ασπαστούν το ισλάμ τις απείλησαν ότι αν δραπέτευαν θα κατηγορούντο για θρησκευτική αποστασία και θα τιμωρούντο με θάνατο.

Αυτά τα κοινά στοιχεία κάνουν την οργάνωση να πιστεύει ότι υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια φανατικών μουσουλμάνων.

Τα αίτια

Η οργάνωση πιστεύει ότι το φαινόμενο των απαγωγών έγινε πολύ έντονο τα τελευταία τρία χρόνια, δηλαδή μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ και την άνοδο των ισλαμιστών, αλλά συνεχίζεται με την ίδια ένταση και μετά την ανατροπή του, καθώς η αστυνομία δεν δείχνει ενδιαφέρον να διαλευκάνει τις εξαφανίσεις.

Ωστόσο ο ΖαΪντ Φάμι, καθηγητής Μεσανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κόρνελ της Νέας Υόρκης, πιστεύει ότι η έκθεση της αιγυπτιακής οργάνωσης είναι μύθευμα, υποστηρίζει ότι οι απαγωγές γυναικών στην Αίγυπτο γίνονται για την καταβολή λύτρων και εκτιμά ότι το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω της κατάρρευσης του νόμου και τις τάξης στην χώρα μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.

Εμφανίσεις: 44402
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!