Εγκαίνια Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής στις Σέρρες

ser4aΠλήθος πιστών δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής όπου το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα (ήρθε την Τετάρτη από την Εύβοια) βρισκόταν στο Ναό για προσκύνημα τμήμα της Κάρας της Αγίας Παρασκευής.

Στον λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών ευχαρίστησε μεταξύ άλλων ιδιαιτέρως την βουλευτή Φωτεινή Αραμπατζή για τις προσπάθειές της να τελεσφορήσει το εγχείρημα λέγοντας χαρακτηριστικά: «να την ευλογεί ο Θεός»...

Το παρών έδωσαν και οι 7 ιερομόναχοι (άγαμοι κληρικοί που διακονούν την τοπική εκκλησία) οι οποίοι θα στελεχώνουν τη Μονή και το ηγουμενοσυμβούλιο ενώ ηγούμενος ορίστηκε ο Πατήρ Γαβριήλ.

Ο Μητροπολίτης αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό των προσπαθειών που χρειάστηκαν για να συμβεί το ευτυχές γεγονός τόνισε ιδιαιτέρως τη συμβολή της Φωτεινής Αραμπατζή ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά κωλύματα και να εκδοθεί το αναγκαίο Προεδρικό Διάταγμα αφού η Ιερή Μονή όπως και κάθε άλλη είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Πλέον τα καθήκοντα των μοναχών πέρα από την τέλεση των Ιερών ακολουθιών θα περιλαμβάνουν ως εργόχειρο τη συντήρηση ενός κτήματος που παραχωρήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη και περιλαμβάνει ελαιώνα ενώ ο κ. Θεολόγος δώρισε και τον Σταυρό με τρία αποτμήματα του Τιμίου Ξύλου τον οποίο είχε παραλάβει ως ευλογία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Κάθε Κυριακή μάλιστα οι Σερραίοι πιστοί και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να τον προσκυνούν στην 2η Θεία Λειτουργία που θα συνεχίσει να τελείται κανονικά από την επόμενη Κυριακή στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής.

ser1

ser2

ser3

ser5

Εμφανίσεις: 1014
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!