Χριστούγεννα στο Αμμάν της Ιορδανίας

ImageΚαι ενώ η Α. Θ. Μ. ο πατήρ ημών και Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος ο Γ΄ εόρτασε  την γέννηση του Θεανθρώπου εις την Βασιλική της Γεννήσεως εις την Αγία Πόλη Βηθλεέμ τη παρουσία του πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής και του Υπουργού των Εξωτερικών της Ιορδανίας, στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής αλλά και σε  όλες τις ενορίες του Αμμάν και της Ιορδανίας συνεόρτασαν σήμερα τη Γέννηση του Σωτήρος ημών Χριστού, σύμφωνα με την παράδοση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Της εορταστικής Θείας Λειτουργίας εις τον Μητροπολιτικό Ναό προεξήρχε ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Βενέδικτος εν μέσω πλήθους εντοπίων ορθοδόξων χριστιανών.

Εις την αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν εκτός άλλων και οι χριστιανοί βουλευτές του Ιορδανικού Κοινοβουλίου, τους οποίους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος με επαινετικά λόγια, διότι εις την περιοχή από το έτος 1972 συνηθίζετε οι εντόπιοι χριστιανοί να εορτάζουν την εορτή των Χριστουγέννων ξεχωριστά από την Εκκλησία.

Όμως ο Μακαριώτατος μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη ημών αγωνίστηκαν τα δύο τελευταία έτη δια την αποκατάσταση και διατήρηση των αξιών της Ιεροσολυμιτικής παραδόσεως, όπως, δηλαδή, κλήρος και λαός συνέρχονται την ημέρα αυτή ‘επι το αυτό’.

Κατά την πανηγυρική  Θεία Λειτουργία ανεγνώσθησαν το Πατριαρχικό μήνυμα των Χριστουγέννων και το ευχητήριο γράμμα της Αυτού Μεγαλειότητος του Βασιλέως του Χασσιμιτικού Βασιλείου Αμπντάλλα μπίν Χουσεϊν.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργιάς ο Σεβασμιώτατος εδέχθη εις την Μητρόπολη όλους τους ευλαβείς χριστιανούς, τους οποίους και  συνεχάρη εν πρώτοις δια το σωτήριο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου, καθώς επίσης και δια την διατήρηση του τυπικού της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, και κάλεσε όλους τους συμμετάσχοντες εις την λαμπρά ταύτη εορτή να μεταφέρουν το φως του άστρου της Αγίας Βηθλεέμ και την αγάπη του θείου βρέφους Χριστού σε όλους τους συνανθρώπους μας.

Επίσης, αναφέρθηκε στο ειρηνικό μήνυμα της εορτής και στο πνεύμα ομονοίας το οποίο είναι απαραίτητο δια την διατήρηση της επιθυμητής ειρήνης στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο, ιδιαιτέρως στην σημερινή περίοδο, περίοδο οικονομικής, κοινωνικής, και πνευματικής κρίσεως.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός της προσέλευσης δύο ρωμαιοκαθολικών γυναικών εις την ορθόδοξο εκκλησία, τις οποίες και μύρωσε ο Σεβασμιώτατος μετά την ανάγνωση της ευαγγελικής περικοπής.

Image

Image

Εμφανίσεις: 64760
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!