Ο Λαγκαδά Ιωάννης εγκαινίασε κατάστημα ενδυμάτων της Ι.Μ. Κίτρους

ImageΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθόνικος αποκάλυψε και με την πρωτοβουλία του αυτή την ιδιαίτερη ποιμαντική αγάπη και μέριμνα για τους εμπερίστατους αδελφούς μας - ανεξαρτήτως εθνικότητος και θρησκεύματος - στους δύσκολους μάλιστα καιρούς που διέρχεται η πατρίδα μας.

Την τελετή των Εγκαινίων -Κυριακή 23 Ιανουαρίου- με την παρουσία των αρχόντων του Νομού και του πιστού λαού ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ο οποίος προσκληθείς συμμετείχε στις ιερές ακολουθίες της πανηγύρεως της Ι. Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου στο Λιτόχωρο και το απόγευμα της Κυριακής ομίλησε στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, στη σειρά των Εσπερινών ομιλιών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά συνεχάρη για την πρωτοβουλία αυτή τον Γέροντα Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθόνικο, υπογραμμίσας την ιδιαίτερη ευαισθησία του προς τους πάσχοντας και αναξιοπαθούντας αδελφούς, και τέλος τόνισε την αξία της αγάπης, της ελεημοσύνης και της φιλανθρωπίας προς τον έχοντα ανάγκη αδελφό μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αγαθόνικος ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, που με συντονιστή τον Πρωτοσύγκελλο π. Βαρνάβα Λεοντιάδη και τον Γενικό Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αθανάσιο Μαρινόπουλο, είχαν τον συντονισμό της όλης προσπάθειας.

Εξέφρασε επίσης την ευαρέσκεια της τοπικής Εκκλησίας στον π. Νικόλαο Φωτίου, Εφημέριο του Ιερού Καθεδρικού Ναού, που είναι η ψυχή της Τράπεζας Αγάπης και έδωσε τον εαυτό του για να στηθεί το κατάστημα, πρωτοστατώντας στην πενηνταμελή ομάδα εθελοντριών κυριών από τις ενορίες της Κατερίνης, οι οποίες από πρωίας έως νυκτός τις τελευταίες ημέρες εργάσθηκαν αφιερώνοντας κόπο και χρόνο για την φιλανθρωπική αυτή προσπάθεια της Ι. Μητροπόλεως.

Ευχαριστίες πολλές εξέφρασε και σε όλους τους Κληρικούς που με ιδιαίτερη μέριμνα συνεργάσθηκαν για την λειτουργία του προγράμματος και ευχήθηκε πατρικά ο Θεός να ευλογήσει το έργο αυτό της φιλανθρωπικής διακονίας της τοπικής Εκκλησίας.

Image

Image

 

Εμφανίσεις: 69581
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!