Κορωνείας: ''Μόνο η Εκκλησία μπορεί να μας βγάλει από τα αδιέξοδα''

ko1Με λαμπρότητα και αθρόα προσέλευση πιστών έγινε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγ. Πέτρου Αχαρνών.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε μετά απο πρόσκληση της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, πλαισιωμένος απο ιερείς ομόρων ενοριών με επικεφαλής τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου Πρωτοπρεσβυτέρο κ. Εμμανουήλ Σέρβο.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Κορωνείας τόνισε ότι με το κήρυγμά του ο Απ. Πέτρος και ο Απ. Παύλος, όπως και οι άλλοι Απόστολοι, διέδωσαν το Μήνυμα του Ευαγγελίου στον τότε παρακμάζοντα κόσμο.

Το ίδιο μήνυμα είναι απαραίτητο και στον σημερινό κόσμο, που παρά την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, παρουσιάζει δείγματα παρακμής.

Ανέφερε στην συνέχεια ενδεικτικώς ορισμένα από αυτά, όπως διαλυμένες οικογένειες, νέοι χωρίς προσανατολισμό σε δρόμους αυτοκαταστροφής και σαν επιστέγασμα η γενική οικονομική κρίση.

Μόνο η Εκκλησία, που οικοδομήθηκε από τον Κύριο πάνω στην πέτρα της πίστεως του Απ. Πέτρου, μπορεί να μας βγάλει από τα αδιέξοδα και να ανοίξει νέους δρόμους, αν μιμηθούμε το παράδειγμα μετανοίας του Απ. Πέτρου και αναθεωρήσουμε όλοι, τη ζωή μας και τα πιστεύω μας, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Ακολούθησε Λιτάνευση της Ι. Εικόνος των Αποστόλων και αρτοκλασία εμπρός στο παραπλεύρως του κυρίως Ναού Ναΐδριο.

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Ευάγγελος Λάζος με τους συνεργάτες του φρόντισαν για την άρτια οργάνωση της Πανηγύρεως.

ko3

ko4

ko5

Εμφανίσεις: 42781
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!