Μητροπολίτης Ζακύνθου: «Είναι πρωταγωνιστές της θέλησης για ζωή»

ImageΤο μνημόνιο συνεργασίας σύμφωνα με το οποίο η Ζάκυνθος ανακηρύχθηκε «Πόλις Αμφιτρύων» και θα φιλοξενήσει τους αθλητές και τους συνοδούς τους που θα συμμετέχουν στους αγώνες «Special Olympics» που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα από τις 25 Ιουνίου ως τις 4 Ιουλίου, υπέγραψε χθες το πρωί σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 Γιάννα Δεσποτοπούλου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

Η υπογραφή του μνημονίου έγινε παρουσία του Δημάρχου Στέλιου Μποζίκη, εκπροσώπων του Συλλόγου Ξενοδόχων της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίων και της Μη Κυβερνητικής οργάνωσης «ΟΝΑΡ μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» καθώς και μαθητών του Ειδικού Σχολείου και παιδιών του ΟΔΑΖ.

Η φιλοξενία των “Special Olympics” στην Ζάκυνθο για ένα τετραήμερο πριν την έναρξη των αγώνων τον ερχόμενο Ιούνιο αποτελεί ένα γεγονός με παγκόσμιες διαστάσεις.

Μητροπολίτης Χρυσόστομος: «Είναι πρωταγωνιστές της θέλησης για ζωή»

Κατά το χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος αφού εξέφρασε τη χαρά και ικανοποίηση της τοπικής εκκλησίας να συμπράξει ενεργά στη φιλοξενία των αθλητών των «Special Olympics», αναφέρθηκε στη φιλοξενία που μας διακρίνει ως τοπική κοινωνία κάτι που άλλωστε επιβεβαιώνεται διαχρονικά καθώς και στο γεγονός ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αρνηθούμε στους πρωταγωνιστές της θέλησης για ενεργητικότητα και ζωή να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα αυτό.

«Οι συμμετέχοντες μας διδάσκουν πως μέσα από το σκοτάδι των προβλημάτων πηγάζει φως, πως μέσα από τη ψυχω-σωματική ασθένεια προκύπτει σθένος για κάτι ανώτερο και δυνατότερο. Τα άτομα αυτά διεκδικούν ισοτιμία σε κάθε πλευρά της ζωής και την δικαιούνται όχι για την μειονεξία τους αλλά για τις ειδικές ικανότητες τους τις οποίες οι περισσότεροι δεν μπορούν να διανοηθούν», ανέφερε ο κ. Χρυσόστομος.

Καταλήγοντας ξεκαθάρισε, ότι δεν θα έμπαινε μπροστάρης σε μια τέτοια προσπάθεια εάν δεν ήταν σίγουρος ότι εκείνοι που ανέλαβαν συγκεκριμένες υποχρεώσεις θα τις έφερναν σε πέρας.

Πολύ δε περισσότερο γνωρίζοντας την κ. Δεσποτοπούλου το έργο της οποίας στην ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά είναι τεράστιο.

Γ. Δεσποτοπούλου: «Εγγύηση η παρουσία του Μητροπολίτη»

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 Γιάννα Δεσποτοπούλου αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους εξήρε το έργο του Μητροπολίτη στα χρόνια που ήταν πρόεδρος στον ΟΔΑΖ καθώς επίσης στην Αλεξάνδρεια και το Σινά, έργο που είναι γνωστό όχι μόνο στο πανελλήνιο αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.

«Διεκδικήσαμε το 2006 την διεξαγωγή των αγώνων που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα από 25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου. Πρόκειται για τεράστιο εγχείρημα αν λάβει κανείς υπόψη του ότι θα φιλοξενηθούν 10.000 αθλητές με τους προπονητές τους, κριτές και μέλη των οικογενειών τους. Τα παιδιά θα φθάσουν στην Αθήνα στις 20 Ιουνίου ώστε να μπορέσουν για τέσσερις ολόκληρες μέρες να φιλοξενηθούν σε 60 διαφορετικές πόλεις και νησιά. Στη Ζάκυνθο θα βρεθούν παιδιά από τη Νότιο Αφρική, την Πορτογαλία, το Τζιμπουτί και το Αφγανιστάν», τόνισε η κ. Δεσποτοπούλου.

Επίσης έκανε λόγο για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αφού σκοπός δεν είναι να γνωρίσουν το πολιτισμό και τις τοπικές κοινωνίες αλλά κυρίως να ενημερωθούν οι πολίτες κάθε περιοχής και να μυηθούν στον εθελοντισμό γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα αυτών των παιδιών, αφού «τα ειδικά σχολεία και τα ιδρύματα κάνουν πολύ καλή δουλειά αλλά στη ζωή του παιδιού χρειάζεται και αλατοπίπερο. Αυτό προσπαθούμε να του δώσουμε διοργανώνοντας αγωνιστικά προγράμματα και παράλληλα δίνοντας τους ερεθίσματα».

«Μετά την υπογραφή του σημερινού μνημονίου στην επίσημη ιστοσελίδα μας θα ξεκινήσει η προβολή του νησιού σας σε όλο τον κόσμο. Η παρουσία του μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου σαφώς και αποτελεί εγγύηση επιτυχίας» κατέληξε η κ. Δεσποτοπούλου.

Image

Εμφανίσεις: 47429
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!