Πανήγυρις Παρεκκλησίου Αγ. Αποστόλων Κανάρη

par2

Την Δευτέρα 30 Ιουνίου πανηγύρισε το ιστορικό Ιερό Παρεκκλήσιο Αγ. Δώδεκα Αποστόλων του Ήρωα της Επαναστάσεως, Ναύαρχου και Πρωθυπουργού Κων. Κανάρη, που κοσμεί την Ενορία Αγ. Γεωργίου Κυψέλης.

Κατά τις Ι. Ακολουθίες προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός, εκπροσωπών τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄.

Ομίλησε επίκαιρα αναπτύσσοντας την πολυσχιδή δράση και προσφορά των Αγίων Αποστόλων και στον Εσπερινό αλλά και κατά την Θ.Λειτουργία.

Την παραμονή μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε Λιτανεία με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια με την παρουσία εκτός της μπάντας του Δήμου Αθηναίων και τιμητικού αγήματος και της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, - οι οποίοι σημειωτέον καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος που προσήλθε για την εορτή – τιμώντας τον κτήτορα του Ναού Κων/νο Κανάρη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε ο Προϊστάμενος της Ενορίας μας Αρχιμ. Φιλόθεος Νικολάκης προς τον Αρχηγό ΓΕΝ Ναύαρχο κ. Αποστολάκη και προς τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη για την αποστολή των μουσικών τμημάτων και του αγήματος.

Την επομένη τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι ενορίτες κατέκλυσαν και πάλι το Παρεκκλήσιο και τον πεζόδρομο που το περιβάλει.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας μετά τον μεθέορτο Εσπερινό παρουσία και πάλι πλήθους πιστών τελέσθηκε ο Παρακλητικός Κανόνας προς τους Αγίους Αποστόλους.

par1

par3

par4

Εμφανίσεις: 51717
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!