Δεν στάθηκαν τυχεροί οι ιερόσυλοι τις ημέρες των Χριστουγέννων

Image«Ξεσάλωσαν» οι ιερόσυλοι τις ημέρες των Χριστουγέννων, που χτύπησαν τρεις φορές γνωρίζοντας ότι τα παγκάρια ναών και  μοναστηριών θα ήταν γεμάτα  λόγω των εορτών. Όμως, δεν ήταν οι «καλές» τους μέρες…
Στην Κέρκυρα συνελήφθησαν, στα Γιάννενα δεν πέτυχαν τον σκοπό τους και μόνο στην Κοζάνη ήταν αποτελεσματικοί.
Στην Κέρκυρα, ένας 29χρονος και μία 20χρονη μπήκαν στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα και, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, άρπαξαν το παγκάρι και τράπηκαν σε φυγή! Πήγαν στο Φαληράκι, όπου το παραβίασαν και άρπαξαν από μέσα 1.110,27 ευρώ, 30 δολάρια, 55 αγγλικές λίρες, 12 ρωσικά ρούβλια και ένα χρυσό γυναικείο δακτυλίδι και πέταξαν το παγκάρι στη θάλασσα!

Όμως, τους είδαν διερχόμενες γυναίκες που ειδοποίησαν την Αστυνομία και άνδρες της Ασφαλείας συνέλαβαν τους δράστες.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κλεμμένα χρήματα και αντικείμενα, ενώ μέσα στη θάλασσα βρέθηκε και το παραβιασμένο παγκάρι που αναγνωρίστηκε από τους υπεύθυνους της εκκλησίας.

Στην περιοχή Αγγελάχα στα Κούρεντα Ιωαννίνων, ιερόσυλοι προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα του μοναστηριού των Εισοδίων της Θεοτόκου αλλά δεν τα κατάφεραν και έσπευσαν να εξαφανιστούν. Η μονή είχε γίνει στόχος αρχαιοκαπήλων και τον Δεκέμβριο του 2009, όταν εκλάπησαν τρεις εικόνες από το ξυλόγλυπτο τέμπλο χωρίς να υπάρχουν ίχνη παραβίασης στον χώρο!

Στους Πύργους Εορδαίας στην Κοζάνη, οι ιερόσυλοι «τρύπωσαν» στον ναό των Αρχαγγέλων χωρίς να υπάρχουν ίχνη παραβίασης. Σύμφωνα με την καταγγελία των υπευθύνων της Εκκλησίας, οι δράστες έκλεψαν ένα Ευαγγέλιο με ασημένιο κάλυμμα, τρία ασημένια δισκοπότηρα, έναν επίχρυσο σταυρό και 400 ευρώ.   
Εμφανίσεις: 48654
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!