Εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στο Κατάρ

ImageΤην εορτήν των Χριστουγέννων εις την νεοσύστατον Κοινότητα και το νεο-ανεγειρόμενον ιερόν Ναόν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου και του Οσίου Πατρός ημών Ισαάκ του Σύρου εις Qatar γλαφυρώς περιέγραψε ο εκεί δραστήριος Πατριαρχικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Μακάριος εις την κάτωθι έκθεσιν αυτού:

Την εορτή των Χριστουγέννων εώρτασαν με μεγάλη κατάνυξη και αθρόα προσέλευση οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οι οποίοι διαμένουν και εργάζονται στο Εμιράτο του Qatar και αποτελούν το ποίμνιο του  Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Στον Εσπερινό της Παραμονής, αλλά και στην Θεία Λειτουργία της εορτής συμμετείχαν η χορωδία, η οποία έψαλλε στην Αραβική γλώσσα και η χορωδία, η οποία έψαλλε στην Σλαβονική γλώσσα καιιεροψάλτης, ο οποίος έψαλλε στην Ελληνική.

Επίσης το μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων ανεγνώσθη στην Ελληνική, Αραβική, Σερβική και Ρωσική γλώσσα.

Στις λατρευτικές ακολουθίες των Χριστουγέννων προσήλθαν και κάποιοι από το ποίμνιο, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην Σαουδική Αραβία.

Στο τέλος της ακολουθίας της Παραμονής, σύμφωνα με τα Σερβικά έθιμα, στον προαύλιο  χώρο του Ιερού Ναού άναψαν φωτιά και προσφέρθηκαν νηστήσιμα εδέσματα.

Την ημέρα των Χριστουγέννων διοργάνωσε η Επιτροπή της Εκκλησίας γεύμα για τα μέλη του ποιμνίου με εορταστικό πρόγραμμα  για τα παιδιά.

Κατά την περίοδο των εορτών και κυρίως με το Ιουλιανό ημερολόγιο τα μέτρα ασφαλείας καιελέγχου κατά την είσοδο στους λατρευτικούς χώρους κάθε δόγματος ήταν ενδελεχή, γεγονός που ενεθάρρυνε την προσέλευση των πιστών στις εορταστικές ακολουθίες».

Εμφανίσεις: 60363
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!