Ο Εορτασμός του Αγίου Ραφαήλ στη γενέτειρά του Ιθάκη (ΦΩΤΟ)

ithaki-6

Μετά πάσης λαμπρότητος και θρησκευτικής ευταξίας εορτάσθηκε η πανήγυρις της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Ραφαήλ του Ιθακησίου στο ομώνυμο ιερό προσκύνημα στο Περαχώρι Ιθάκης.

Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Ιουλίου εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός πολυαρχιεράτικος Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολλίτου Ζακυνθου & Στροφάδων κ. Διονυσίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος & Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος αναφερόμενος στο βίο του Αγίου Νεομάρτυρος Ραφαήλ.

Την κυριώνυμο ημέρα Κυριακή 6 Ιουλίου τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων των εν λόγω Αρχιερέων, των κληρικών της νήσου και λοιπών κληρικών από άλλες Μητροπόλεις.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόφιλος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δεν παρέλειψαν οι άγιοι Αρχιερείς να ευχαριστήσουν για την άριστη & άψογη οργάνωση της πανηγύρεως τον εφημέριο του προσκυνήματος αιδεσιμολογιώτατο πρεσβύτερο και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ιθάκης π. Χριστόδουλο Τριλίβα.

Το απόγευμα ετελέσθη Ιερά Παράκλησις στο Μητροπολιτικό Ναό Ιθάκης και κατόπιν λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων στην κεντρική πλατεία της νήσου.

Στις ιερές Ακολουθίες πλασίωσε το ιερό αναλόγιο ο προσκεκλημένος Ιεροψάλτης εκ Πατρών κ. Σπυρίδων Κασπίρης.

ithaki-1

ithaki-2

ithaki-3

ithaki-4

ithaki-5

ithaki-7

ithaki-8

Εμφανίσεις: 69695
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!