Με Εκκλησιαστική μυσταγωγία τα Θεοφάνεια στο Χαρτούμ

ImageΜε τη δέουσα Εκκλησιαστική μυσταγωγία, κατάνυξη και απλότητα τελέστηκε ο Καθαγιασμός των Υδάτων στον Καθεδρικό Κοινοτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Παναγίας, στο Χαρτούμ, λειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαρτούμ Κυρίου Εμμανουήλ, μετά του Ιερέως π. Γεωργίου.

Στο σωλέα του Ναού ήταν ευτρεπισμένη επί βάθρου η κολυμβήθρα της Εκκλησίας, όπου μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Σήμερα, την Μεγάλη και Αγία αυτή ημέρα της του Κυρίου Επιφανείας,  προσήλθαν πολλοί ευσεβείς πάροικοι, με πρώτον τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Κύριον Ξενοφών Καραπαναγιώτη.

Συγκινητική ήταν σήμερα, μάλιστα για δεύτερη κατά σειρά χρονιά και η επίσημη παρουσία του Αποστολικού Νούντσιου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Monsignor Leo Bocardi, συνοδευόμενος από τον Πρεσβύτερο, και μόλις προ ολίγων μηνών αφιχθέντα στο Χαρτούμ, π. Δανιήλ.

Η όλη ατμόσφαιρα, μέσα στο Ναό με την παρουσία και των μικρών παιδιών του Ελληνικού μας Σχολείου, ήταν άκρως συγκινητική, μέσα στην απόλυτη ησυχία και την απλότητα της.Image

Συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος, πραγματοποίησε την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, αναφωνώντας το «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε...», υπό τους κτύπους της καμπάνας της Εκκλησίας.

Επακολούθησε σύντομη προσλαλιά εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου, ευχαριστώντας όλους, όσοι προσήλθαν σήμερα στο Ναό, κατά την Μεγάλη αυτή και Αγία ημέρα.

Προσφωνώντας δέ, τον επισήμως συμπροσευχόμενο μαζί μας, εκπρόσωπο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ευχαριστώντας τον γιά την τιμητική παρουσία του, τον παρακάλεσε, εκείνος σήμερα να πεί λόγους οικοδομής στο λαό του Θεού.

Ομιλώντας στην Αγγλική γλώσσα, μίλησε απλά και κατανοητά στις καρδιές όλων μας, εξηγώντας το μεγαλείο της Αγίας αυτής ημέρας και δείχνοντας την κολυμβήθρα της Εκκλησίας, μας είπε, ότι μέσα σ’ αυτή όλοι ξαναγεννιόμαστε και γινόμαστε παιδιά του Θεού.

Ετσι έκλεισε σήμερα ο «κύκλος» του Αγίου Δωδεκαημέρου στο Χαρτούμ, προσευχόμενοι για την «ειρήνη του σύμπαντος κόσμου» και «της των πάντων ενώσεως», υπογραμμίζοντας για μιά ακόμα φορά, ότι μόνον με την ειρηνική διάθεση και αγάπη στις καρδιές μπορεί ο κόσμος να ζήσει και πάλι την παρουσία του Θεού μέσα στη ζωή του.

Ο Επιφανείς Θεός να ευλογή όλους, όσοι βοηθούν και συνεργούν με την καρδιά τους στο εργο του ευαγγελισμού των ψυχών «εις πάντα τα έθνη».

 

Εμφανίσεις: 67859
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!