Ο Πρίγκιπας Αλ Χάσαν στην Ορθόδοξη Λέσχη του Αμμάν

ImageΜε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ορθόδοξη Λέσχη του Αμμάν βρέθηκε  η Αυτού Υψηλότητα ο Πρίγκιπας Αλ Χάσαν Μπίν Ταλάλ σε διάλεξη με θέμα «Χριστιανισμός και ανατολική αραβική ταυτότητα», εχθές το απόγευμα.

Παρόντες ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος, η πριγκίπισσα Σουμάγια Μπίντ Αλ Χάσαν, καθώς χριστιανοί και μουσουλμάνοι βουλευτές της Ιορδανίας, πολλές προσωπικότητες, αλλά και εμπειρογνώμονες ειδικοί στον τομέα σχέσεων χριστιανών και μουσουλμάνων.

Στην συνδιάλεξη ο πρίγκιπας Αλ Χάσαν υπογράμμισε τον ιστορικό ρόλο που διαδραματίζουν οι χριστιανοί της περιοχής, εκφράζοντας τις προσωπικές του ανησυχίες για συρρίκνωση του αριθμού των χριστιανών στην Μέση Ανατολή.

Κατόπιν αναφέρθηκε στις θετικές επιπτώσεις στην Ιορδανική κοινωνία προερχόμενες από την ποιότητα των έργων των εντοπίων  χριστιανών. ‘’Ο Χριστιανισμός ήταν και είναι ιστορική και σημαντική θρησκεία για τον αραβικό κόσμο και το Ισλάμ, και η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι Άραβες, χριστιανοί και μουσουλμάνοι είναι κοινή’’, είπε ο Πρίγκιπας. ‘’Αναρωτιέται κανείς αν ο διαχωρισμός θρησκείας και κράτους μας οδηγήσει σε μια άπιστη κατάσταση’’.

Επίσης ο Υψηλότατος αναφέρθηκε στην πρόσφατη εγκληματική ενέργεια κατά των πιστών κοπτικής εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια, σημειώνοντας ότι ‘’δεν υπάρχει θρησκεία η οποία να απαιτεί ή δικαιολογεί τη δολοφονία. Η θρησκεία απαιτεί πίστη στη σωτηρία και το έλεος, και όχι στο μίσος και στη βία’’.

Μετά το πέρας της συνδιάλεξης ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Βενέδικτος ενημέρωσε την Αυτού Υψηλότητα τον Πρίγκιπα Αλ Χάσαν για διάφορα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την τοπική Ορθόδοξο Εκκλησία, καθώς βασικό σημείο της συζήτησης αποτέλεσε το θλιβερό γεγονός στην Αλεξάνδρεια, και οι ανησυχίες τόσο της Μητροπόλεως, όσο και των εν Ιορδανία χριστιανών.

Από την πλευρά του ο Πρίγκιπας Αλ Χάσαν επιβεβαίωσε την στήριξη της Αυτού Μεγαλειότητος του Βασιλέως της Ιορδανίας Αμπντάλλα Μπίν Χουσσεϊν προς στους πολίτες της Ιορδανίας, χριστιανούς και μουσουλμάνους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βενέδικτος παρέθεσε συνέντευξη τύπου, εις την  οποία εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες, τις προσωπικές, αλλά και όλων των εν Ιορδανία χριστιανών, προς την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλέα του Χασσιμιτικού Βασιλείου Αμπντάλλα Μπίν Χουσσεϊν, καθώς και διά την εόρτιο βασιλική επιστολή αγάπης προς όλους τους εν Ιορδανία εκπροσώπους των εκκλησιών και των χριστιανών εν γένει.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε εις τον Πρίγκιπα  τις ευχές της Α.Θ.Μ. του πατρός ημών και Πατριάρχου κ.κ. Θεοφίλου του Γ΄ για καλή και δημιουργική χρονιά.

Image

Εμφανίσεις: 77184
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!