Πορεία για την ειρήνη στην περιοχή του Μιλάνου

ImageΑπό 21-23 Ιανουαρίου 2011 μετέβη στην περιοχή του Desio, καλεσμένος από την Αρχιερατική Περιφέρεια της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής του Μιλάνου, o Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης, Συνεργάτης του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πανοσιολογιότατος είχε εκεί την ευκαιρία να συμμετάσχει στον ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ (Marcia per la Pace), που οργανώθηκε αργά το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου με τη συμμετοχή των ενοριών του Desio.

Στο τέλος της πορείας και μετά την ομιλία γνωστού Ιταλού Ιεραποστόλου, ο π.Ιγνάτιος είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις σκέψεις του για το διωγμό των Χριστιανών στον κόσμο και την ευθύνη της Ευρώπης για την αποφυγή της λεγόμενης Χριστιανοφοβίας σήμερα.

Την επόμενη μέρα συναντήθηκε με νέους της περιοχής και συζήτησε μαζί τους για τρέχοντα κοινωνικά θέματα, ενώ την Κυριακή 23.1 μίλησε στην ενορία Πέτρου και Παύλου του Muggio με θέμα: «Χριστιανική πίστη και μαρτυρία στην Ευρώπη του σήμερα».

Την ομιλία παρακολούθησαν περίπου 1000 Ιταλοί πιστοί, γεγονός που αποδεικνύει το σεβασμό της Ρωμαιοκαθολικής Ιταλίας προς την Ορθοδοξία και τους πνευματικούς της θησαυρούς.

Εμφανίσεις: 54950
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!