Κορωνείας Παντελεήμων: Άχυρα ή υδατοφράκτες;

koronias1

Με την άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θήρας κ.Επιφανίου ο παρεπιδημών στην Θήρα Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Αγίας Μαρίνης στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στα Φηρά και ανήκει στην οικογένεια του γνωστού εκλεκτού Θηραίου κ. Νικολάου Δαμίγου.

Τον Σεβασμιωτατο Μητροπολιτη Κορωνείας πλαισίωναν ιερείς του νησιού και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Χρυσικός εξ Αθηνών.

Οι ευσεβείς Σαντορινιοί,που ευλαβούνται ιδιαίτερα την Αγία Μαρίνα, εγέμισαν ασφυκτικά Το Ναΐδριο και τον αύλειο χώρο του.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Κορωνειας τόνισε ότι η Αγ. Μεγαλομάρτυς Μαρίνα διέψευσε το λεγόμενο περί "ασθενούς φύλου" και αποδείχθηκε δυνατή.

Η δύναμη,είπε ο Σεβασμιώτατος είναι ουσιώδες γνώρισμα του πιστού. "Ού γαρ έδωκεν ημίν ο Θεός πνεύμα δειλίας,αλλά δυνάμεως." (Β Τιμ.α 7).

Οταν όμως αφηνόμαστε, συνέχισε ο Σέβασμιώτατος να μας παρασύρει το ρεύμα της εποχής σαν άχυρα και δεν αντιστεκόμαστε σαν υδατοφράκτες σε κάθε τι κακό, προδίδομε το βασικό γνώρισμα της δυνάμεως,που πρέπει να μας χαρακτηρίζει.

Η όταν περιοριζόμαστε σε μια ξηρή τυπολατρία "έχοντες μορφωσιν ευσεβείας την δε δύναμιν αυτής ηρνημένοι" (Β Τιμ. γ 5 ).

Η δύναμη του πιστού αποδεικνύεται στα διλήμματα της ζωής,όταν καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην εύκολη λύση ή σε εκείνην που συμφωνεί με το θέλημα του Θεού.Βέβαια η δύναμή μας πηγάζει απο την κοινωνία μας με τον Χριστό και την ενσωμάτωσή μας στην Εκκλησία, από όπου πήγαζε και η δύναμη της Αγ.Μαρίνας, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Μετά την Απόλυση,αφού ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος σε όλους την προστασία και τις πρεσβείες της εορταζομένης Αγίας, η κ. Ευφροσύνη Δαμίγου και η θυγατέρα της Δήμητρα προσέφεραν στο εκκλησίασμα το καθιερωμένο εκλεκτό γλύκισμα.

koronias2

koronias3

koronias4

koronias5

koronias6

koronias7

 

Εμφανίσεις: 45063
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!