Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στην Ι.Μ. Αργολίδος (ΦΩΤΟ)

in12

Εορτάστηκε όλως ιδιαιτέρως μνήμη της Μεγαλομάρτυρας Αγίας Μαρίνας στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκετε λίγο έξω από το χωριό Ίναχος της Αργολίδας, στην τοποθεσία "Τρίστρατο" ή "Μπαρντουβά".

Να σημειωθεί πως το εκκλησάκι αυτό κτίστηκε μετά από όραμα της Λεμονιάς Ανδρ. Μουκίου το 1897, ανακαινίστηκε για πρώτη φορά το έτος 1979 και εκ νέου το 2010 με δαπάνη του Αθανασίου Σπυρ. Δέμη και των ενοριτών του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ινάχου όπου και ανήκει εκκλησιαστικά.

Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε με την ευλογία του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, ο Μητροπολίτης Θηβαΐδος Πορφύριος ,από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, συνοδευόμενος από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ινάχου π. Θεοδοσίο Μπονταίτη, τον π. Δημοσθένη Γάτσιο και άλλους ιερείς, ενώ πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από τις γύρω περιοχές για να τιμήσει την λαοφιλή Αγία Μαρίνα.

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θηβαΐδος Πορφυρίου, ο οποίος κύρηξε και τον θείο λόγο.

in1

in2

in3

in4

in5

in6

in7

in8

in9

in10

in11

in13

Εμφανίσεις: 46920
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!