Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στην Αυστρία

ImageΜε μεγάλη λαμπρότητα και για πέμπτη στη σειρά χρονιά στη σχεδόν 300 χρόνων ιστορία της Ορθοδοξίας στην Αυστρία, πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και αγιασμός των υδάτων στο Δούναβη στη Βιέννη, με την ευκαιρία της εορτής των Θεοφανίων, γεγονός στο οποίο δόθηκε δημοσιότητα από τα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία ανακοίνωσαν και πρόβαλλαν σήμερα την πρωτότυπη για τα αυστριακά και ρωμαιοκαθολικά δεδομένα, εκδήλωση. 

Η τελετή, προεξάρχοντος του Ελληνοορθόδοξου Μητροπολίτη Αυστρίας-Εξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ και παρουσία των ελληνικών και κυπριακών αρχών με επικεφαλής τον πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστρία Παναγιώτη Ζωγράφο, πραγματοποιήθηκε στο Κανάλι του Δούναβη - στον παραπόταμο του μεγάλου ποταμού που διασχίζει μεγάλο μέρος της αυστριακής πρωτεύουσας - και στη γέφυρα δίπλα από την ιστορική Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της Βιέννης. 

Την τελετή, στην οποία συλλειτούργησαν και ιερείς των Ορθοδόξων Εκκλησιών Βουλγαρίας και Ρουμανίας, παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής στην Αυστρία, ανάμεσά τους και ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Χάνες Χάρβανεκ. 

Νωρίτερα είχε τελεστεί μεγάλη Θεία Λειτουργία για την εορτή των Θεοφανίων στον ελληνοορθόδοξο καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στην Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας στην Συνοικία των Ελλήνων, όπου στεγάζεται και η Ελληνική Εθνική Σχολή, το αρχαιότερο ελληνικό σχολείο εκτός Ελλάδας. 

Στην ομιλία του κατά την τελετή αγιασμού των υδάτων στο Κανάλι του Δούναβη, ο Μητροπολίτης Μιχαήλ τόνισε τη σημασία των Θεοφανίων για την Ορθοδοξία και ιδιαίτερα το γεγονός, της, για πέμπτη συνεχή χρονιά, κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων στο Δούναβη, χαιρετίζοντας την επιμέλεια και την προβολή της διοργάνωσης από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία.
Εμφανίσεις: 39552
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!