Δύο ''Γιαννιώτες'' στο Προεδρικό Μέγαρο

gian-1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Δύο ''Γιαννιώτες'', ο πρώτος από καταγωγή και ο δεύτερος μόλις μερικών ημερών, συναντήθηκαν σήμερα για μισή ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος ήταν αυτός που εδώ και κάποιες μέρες ζήτησε να επισκεφθεί επίσημα τον πρώτο πολίτη της χώρας και Γιαννιώτη Κάρολο Παπούλια ο οποίος και έσπευσε να ορίσει τη συνάντηση του δύο ημέρες πριν απο την τελετή ενθρόνισης.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων ζήτησε τη συμπαράσταση και την αρωγή του προέδρου σε ολα τα ζητήματα που αφορούν στην ιστορική τοπική εκκλησία αλλα και στην κοινωνία της πρωτεύουσας της Ηπείρου και τις συμβουλές του σε όποιο ζήτημα αυτός κρίνει απαραίτητο.

Ο κ. Μάξιμος προσκάλεσε και επίσημα τον πρόεδρο της δημοκρατίας να τιμήσει με την παρουσία του την ενθρόνιση του Μητροπολίτη της πόλης του το απόγευμα της Κυριακής.

Ο κ. Παπούλιας είπε στον Σεβασμιώτατο πως θα είναι πάντα και σταθερά στο πλευρό του σε όλα όσα τον χρειαστεί και ανέφερε ότι θα προσπαθήσει εάν το πρόγραμμά του το επιτρέψει να παραστεί στην τελετή ενθρόνισης.

"Δεν μπορώ να δεσμευτώ", είπε ο κ. Παπούλιας, ''αλλά θα ήθελα πολύ να είμαι εκεί''.

Να σημειωθεί πως την προηγούμενη Δευτέρα ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων επισκέφθηκε στο Γραφείο του τον Γιαννιώτη υπουργό πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος δήλωσε στη διάθεση του Σεβασμιωτάτου σε κάθε προσπάθεια της εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 69913
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!