Κιλκισίου Εμμανουήλ: «Να κρατήσουμε την αλήθεια του Προφήτη Ηλία» (ΦΩΤΟ)

kilkis-11

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με έναν λαμπρό εορτασμό τίμησαν οι Κιλκισιώτες τον Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη, στο πανέμορφο Παρεκλήσσιον του Αγίου που βρίσκεται στην ιστορική περιοχή της βρύσης «Σαλάτς» στην πόλη του Κιλκίς.

Παραμονή της εορτής στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, με την συμμετοχή ιερέων της πόλεως του Κιλκίς, πλήθος ευσεβών πιστών που γέμισε τον αύλειο χώρο του Ιερού Παρεκκλησίου καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Αρτοποιών νομού Κιλκίς.

Στο μεστό κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς μίλησε για τον βίο του Προφήτη Ηλία και τις μάχες που έδωσε για την Αλήθεια, χιλιάδες χρόνια πριν την έλευση του Μεσσία Ιησού Χριστού, εναντίον των ιερέω ν του Βάαλ.

«Υπάρχουν και σήμερα ιερείς του Βάαλ με άλλα ονόματα, οι οποίοι επιδιώκουν με κάθε τρόπο να κατατροπώσουν την Αλήθεια του Εσταυρωμένου και Αναστάντος Χριστού. Χρειαζόμαστε και σήμερα έναν Προφήτη Ηλία και την Αλήθεια την οποία κήρυξε να την κρατήσουμε και να την διαφυλάξουμε» είπε μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος.

kilkis-1

kilkis-2

kilkis-3

kilkis-4

kilkis-5

kilkis-6

kilkis-7

kilkis-8

kilkis-9

kilkis-10

kilkis-11

kilkis-12

kilkis-13

kilkis-14

kilkis-15

kilkis-16

Εμφανίσεις: 59076
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!