Εξαρχία του Πατριαρχείου στη Μονή Πάτμου για διαχειριστικό έλεγχο

ImageΑποκλειστικό - Με εντολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου συγκροτήθηκε εκτάκτως Εξαρχία για την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο ταμείο της Ιεράς Μονής Πάτμου, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Φανάρι.

Να σημειωθεί, ότι για τον εν λόγω έλεγχο ενημερώθηκε και επίσημα την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, η Ιερά Μονή Πάτμου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Romfea.gr» η Εξαρχία αποτελείται από τον Μητροπολίτη Κώου - Νισύρου κ. Ναθαναήλ, έναν δικηγόρο καθηγητή Πανεπιστημίου και έναν ορκωτό λογιστή.

Ο Καθηγούμενος της Μονής Πάτμου Αντύπας Νικηταράς ενημέρωσε τους αδελφούς της Μονής για τις εξελίξεις, και συνήλθε εκτάκτως το ηγουμενοσυμβούλιο.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πιθανότατα η εντολή για τον διαχειριστικό έλεγχο να σχετίζεται με τον πρώην μοναχό της Μονής π. Παύλο, ο οποίος είναι από την Ρόδο και διετέλεσε ταμίας της Μονής.

Στον λογαριασμό του βρέθηκαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ την υπόθεση διερευνά το ΣΔΟΕ. Ο μοναχός βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Βέροια.

«Για τον επερχόμενο έλεγχο από την Εξαρχία, ήρθε χθες ενημέρωση από το Πατριαρχείο και περιμένουμε. Πιθανόν να σχετίζεται με τον π. αδελφό και με καταγγελίες που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν δυστυχώς συμπατριώτες μας. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Καλό είναι γίνει αυτός ο έλεγχος», δήλωσε ο Ηγούμενος της Μονής.

Επίσης, πρόσθεσε: «Είναι ίσως ευκαιρία να διαπιστώσει η Εξαρχία την δουλειά που κάνουμε στο Μοναστήρι μας, και τα χρήματα που μας οφείλουν. Ενοικιαστές των ιδιοκτησιών του Μοναστηριού στην Αθήνα, αλλά και οφειλέτες από την Πάτμο και δεν μπορούμε να τα εισπράξουμε» δήλωσε ο Ηγούμενος της Μονής.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr», η Εξαρχία αναμένεται να μεταβεί στο νησί της Αποκάλυψης τις προσεχείς ημέρες.

Εμφανίσεις: 96489
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!