Το μήνυμα του Μητροπολίτη Χίου για την εορτή της Αγίας Μαρκέλλας (ΒΙΝΤΕΟ)

mhtropolitis-xiou

Του Παντελή Φύκαρη

Στο μήνυμα της εορτής της Αγίας Μαρκέλλας, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την καθαρότητα του ανθρωπίνου σώματος, αναφέρθηκε στο μήνυμά του στα τοπικά ΜΜΕ ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Ορθοδοξία στην οικουμενική της διάσταση και ιδιαίτερα η τοπική μας εκκλησία πανηγυρίζει τη μνήμη της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος. Της θεοφιλεστάτης για την αρετή της και της λαοφιλεστάτης για τη βοήθειά της.

Γνωρίζομαι ότι η Αγία Μαρκέλλα έχει το εξής ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Δεν της ζητήθηκε να αλλάξει την πίστη της. Της ζητήθηκε να μην εφαρμόσει την πίστη της κι εκείνη έμεινε μέχρι το θάνατό της πιστή στη διδασκαλία του Ευαγγελίου.

Αυτή η διδασκαλία μας διδάσκει ότι το ανθρώπινο σώμα είναι δημιούργημα του Θεού. Είναι ναός του Αγίου Πνεύματος που κατοικεί μέσα μας. Γι’ αυτό τον λόγο οφείλουμε να το διατηρούμε καθαρό από κάθε επήρεια του αντικειμένου και αυτό επιτυγχάνεται είτε με τη μοναχική πολιτεία είτε η έννομος συζυγία.

Ο εορτασμός της Αγίας Μαρκέλλας είναι ένας εορτασμός που ξεκινάει από τη Χίο και απλώνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Όπου υπάρχουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ιδιαίτερα Χιώτες».

Εμφανίσεις: 37528
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!