Λαμπρό συλλείτουργο στην Χίο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

xios

Του Παντελή Φύκαρη

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και παρουσία χιλιάδων πιστών εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος, προστάτιδας και πολιούχου της Χίου.

Στο ιερό προσκύνημα τελέστηκε τρισαρχιερατικό συλλειτουργό προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεου, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Θεουπόλεως Παντελεήμονος και Χίου Μάρκου.

Χιλιάδες πιστοί σχημάτιζαν ουρές μέχρι και την έξοδο του ναού προκειμένου να προσκυνήσουν την θαυματουργοί εικόνα της Αγίας Μαρκέλλας.

Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου αναφέρθηκε στο μήνυμα της εορτής της Αγίας Μαρκέλλας σημειώνοντας ότι η προστάτιδα της Χίου έδειξε σε όλους εμάς το μήνυμα της αντίστασης απέναντι σε όσους προσπαθούν να μας οδηγήσουν σε πονηρά μονοπάτια όπως αυτό της αθεΐας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν σύσσωμες οι αρχές του τόπου ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

xios-1

xios-2

xios-3

xios-4

xios-5

xios-6

xios-7

xios-8

xios-9

xios-10

xios-11

xios-12

xios-13

Εμφανίσεις: 47364
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!