Κορωνείας: ''Η υπομονή μας αποδεικνύει την πίστη μας'' (ΦΩΤΟ)

kor-3

Στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Περιβολίων (Ταύρου) εορτάσθηκε η Κοίμησις της Αγ. Άννης.

Πολλοί πιστοί όχι μόνο της ενορίας, αλλά και από άλλες περιοχές ήλθαν να συμμετάσχουν στην Πανήγυρη, να προσκυνήσουν την εικόνα της Αγίας και να ζητήσουν την βοήθειά Της.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνίιας κ. Παντελεήμων, πλαισιωμένος απο τους Ιερείς του Ναού καθώς και απο Ιερείς, που ευλαβούνται την Αγία και έρχονται να συνεορτάσουν.

Στο Ι. Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταμιάθεως κ. Ιωακείμ.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας τόνισε ότι η Αγ. Άννα έφερε με υπομονή το ¨όνειδος της ατεκνίας,¨ όπως εθεωρείτο τότε από τους Ιουδαίους.

Υπομονητικά συνέχισε να προσεύχεται και να ζητά απο τον Θεό να της δώσει τέκνο. Η υπομονή της πήγαζε από την εμπιστοσύνη Της στην αγάπη του Θεού και δεν απογοητεύθηκε. Ο Θεός απάντησε.

Και εμείς στην ζωή μας ζούμε συχνά καταστάσεις, που απαιτείται υπομονή. ¨Δι' υπομονής τρέχομεν τον προκείμενον ημίν αγώνα¨, μας τονίζει ο Απόστολος Παύλος.

Και ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ενδεικτικά ορισμένες περιστάσεις στον πνευματικό μας αγώνα, στην καθημερινή ζωή που απαιτείται υπομονή. Υπομονή με τον εαυτό μας, με τους ανθρώπους. Υπομονή στις αποτυχίες στις θλιψεις, στις αποτυχίες.

Τότε καλούμεθα με την υπομονή μας να αποδείξουμε και εμείς την πίστη μας στην αγάπη του Θεού.

Μια αγάπη που δεν μας εγκαταλείπει ποτέ.Αλλωστε ας μη ξεχνάμε πως και όλα τα μεγάλα έργα,οι μεγάλες δημιουργίες είναι καρποί υπομονής, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Μετά τον Εσπερινό οι καλές κυρίες της ενορίας δεξιώθηκαν τους κληρικούς, τους ιεροψάλτες και άλλους προσκυνητές στην ωραιότατη υπόγεια αίθουσα του Ναού που ολοκληρώθηκε με προσφορά ευλαβών ενοριτών.

Ο π. Σπυρίδων Οικονομίδης, προϊστάμενος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου με τους συνεφημερίους του και τούς λαϊκούς συνεργάτες του αξίζει συγχαρητήρια για την οργάνωση της Πανηγύρεως.

kor-1

kor-2

kor-4

kor-5

Εμφανίσεις: 34221
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!