Τα φώτα στη Βηθλεέμ για τα Χριστούγεννα

ImageΤην ημέρα που η Ελλάδα θα γιορτάζει τα Θεοφάνια, στον ιστορικό ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ θα τιμούν τη Γέννηση του Χριστού.

Όπως κάθε χρόνο, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων προετοιμάζονται να γιορτάσουν με μεγαλοπρέπεια και με τις δέουσες τιμές τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, στην οποία θα λάβουν μέρος αρχιερείς Ορθόδοξων Εκκλησιών και θα παραστούν εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και των πολιτικών αρχών της περιοχής.

Το μήνυμα

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Αλεξάνδρεια αλλά και την ανησυχία που έχουν προκαλέσει στους Αγίους Τόπους οι ρατσιστικές συμπεριφορές Εβραίων εξτρεμιστών, αναμένεται να στείλει μήνυμα ειρήνης μεταξύ των λαών και να κάνει έκκληση για ενότητα των πιστών ανεξαρτήτως θρησκείας.

Η ανησυχία των θρησκευτικών ηγετών στο Ισραήλ και σε άλλες περιοχές των Αγίων Τόπων είναι έντονη μετά τις ρατσιστικές συμπεριφορές και τις δηλώσεις που προήλθαν από εβραϊκούς εξτρεμιστικούς κύκλους.

Την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 250 χριστιανοί ηγέτες από την Καθολική, την Ορθόδοξη και Προτεσταντικές Εκκλησίες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το θέμα στην καθιερωμένη ετήσια συγκέντρωσή τους.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, ενώ συμμετείχαν ραβίνοι και εβραϊκά μέλη από το υπουργείο θρησκευτικών Υποθέσεων του Ισραήλ.

Ο Πατριάρχης κ. Θεόφιλος, μιλώντας εξ ονόματος των εκκλησιαστικών ηγετών, εξέφρασε την ανησυχία του για τα αυξανόμενα αρνητικά συναισθήματα που διοχετεύονται από εξτρεμιστές.

«Η παρουσία στη συγκέντρωση ανθρώπων τόσων διαφορετικών θρησκευτικών κατευθύνσεων είναι ενθαρρυντική και δείχνει μια διαθρησκευτική και διαπολιτιστική κατανόηση»είπε.

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τις ισραηλινές αρχές για τη διευκόλυνση που παρέχουν στους προσκυνητές που εισρέουν κάθε χρόνο στην περιοχή.

Καταδίκασε τις δυνάμεις εκείνες που μάχονται τις έννοιες του σεβασμού και της συμφιλίωσης ενεργώντας μάλιστα με το πρόσχημα της θρησκείας, ακόμη και εξ ονόματος του Θεού.

Ο ρόλος στην περιοχή

Από την πλευρά του ο Σ. Πέρες παραδέχτηκε ότι οι χριστιανοί ηγέτες αντιμετωπίζουν προβλήματα και τόνισε ότι το Ισραήλ θέλει όλοι οι πολίτες του, ανεξαρτήτως θρησκευτικών φρονημάτων, να αισθάνονται ελεύθεροι στη χώρα τους.

Έχετε έναν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσετε στην περιοχή είπε ο Σ. Πέρες στους εκκλησιαστικούς ηγέτες, ζητώντας τους να συμβάλουν και αυτοί με τις δυνάμεις τους στην επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος.

Να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων χαίρει της μεγάλης εκτίμησης των πολιτικών ηγετών της περιοχής, λόγω της συμβολής του στην ειρηνική συνύπαρξη Ελλήνων, Αράβων, Παλαιστινίων και Ιορδανών που αποτελούν το ποίμνιο του Πατριαρχείου.

Εμφανίσεις: 45598
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!