Κορωνείας: Γιατί ζητούμε ''πταισμάτων άφεσιν'' από ιατρό;

koronias-2

Έπειτα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Κορωνειας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον εορτάζοντα Ι. Ναό Αγ. Παντελεήμονος Κρυονερίου κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Τον Σεβασμιωτατο πλαισίωναν ο προϊστάμενος του Ναού π.Αθανάσιος Ρουστάνης και ο ιεροδιάκονος του Σεβασμιωτάτου π. Παναγιώτης Γογολας.

Είναι χαρακτηριστικό,είπε προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος ότι ενώ αποκαλούμε τον Αγ. Παντελεήμονα ιαματικό,ως ιατρό,όμως του ζητούμε να πρεσβεύει στον Ελεήμονα Θεό ¨ ίνα πταισμάτων άφεσιν παράσχη ταις ψυχαίς ημών.

''Φαίνεται εκ πρώτης όψεως παράδοξο. Όμως η υγεία της ψυχής προέχει από την υγεία του σώματος. Ούτως ή άλλως το σώμα και η ψυχή βρίσκονται σε αλληλεπίδραση.

Τα ¨πταίσματα¨, η αμαρτία δηλ.προκαλεί ακαταστασία στον ψυχικό μας κόσμο και αυτό έχει άμεση δυσμενή επίπτωση στην υγεία του σώματος.Και ανέφερε ο Σεβασμιώτατος σχετικά παραδείγματα, όπως ο θυμός, το μίσος, το άγχος, είναι πάθη ψυχικά και καταστάσεις ψυχικές που όμως επηρεάζουν δυσμενώς και την υγεία του σώματος.

Όταν λοιπόν ζητάμε και μας παρέχεται με τις πρεσβείες του Αγίου η άφεση,δημιουργούμε τις καλλίτερες συνθήκες για την υγεία του σώματος.

Άλλωστε η άφεση των πταισμάτων είναι ένα θαύμα και το πολυτιμότερο δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Πραγματοποιείται με το Αίμα της θυσίας του Χριστού, που καθαρίζει ''την συνείδησιν ημών από νεκρών έργων'' κατέληξε ο Άγιος Κορωνείας και ευχήθηκε ο Αγ. Παντελεήμων να χαρίζει σε όλους την υγεία της ψυχής και του σώματος.

koronias-1

koronias-3

koronias-4

koronias-5

koronias-6

koronias-7

koronias-8

koronias-9

koronias-10

koronias-12

koronias-13

koronias-14

koronias-15

Εμφανίσεις: 31529
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!