Τίμησαν τον Άγιο Παντελεήμονα στο Μεσιανό Πέλλας (ΦΩΤΟ)

pella-2

ROMFEA.GR | Με ξεχωριστή λαμπρότητα τελέσθηκε ο Εσπερινός των Αγίου Παντελεήμονος, στον ομώνυμο και πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο χωριό Μεσιανό δήμου Πέλλας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωηλ.

Πλήθος πιστών χριστιανών προσέτρεξαν να προσκυνήσουν την θαυματουργική Εικόνα του Αγίου και τα τίμια λείψανα του Αγίου και των Αγίων μας που τέθηκαν προς προσκύνηση αλλά και να ζητήσουν τη μεσιτεία τους στις δύσκολες ημέρες που ζούμε.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στους Αγίους της Εκκλησίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα μηνύματα που δίνουν σε εμάς σήμερα.

"Προσπαθήστε να αποκτήσετε στη ζωή σας τον πολύτιμο μαργαρίτη που είναι ο Χριστός. Ζήστε τη ζωή της Εκκλησίας. Χρησιμοποιήστε, όχι τη σοφία του κόσμου που έχετε, αλλά τη μωρία του Θεού, που σημαίνει ταπείνωση, προκειμένου να δείτε το πρόσωπο του Χριστού", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωήλ.

Στο τέλος της Αρτοκλασίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε στο βαθμό του αναγνώστου δύο ψάλτες του Ιερού Ναού, τον Χαρίλαο Μαυρίδη και τον Παύλο Πέιο.

Κατά τη διάρκεια της χειροθεσίας Σεβασμιώτατος ομίλησε περί χαρισμάτων και πως αυτά διανέμονται στην Εκκλησία αλλά και πως πρέπει να τα διαχειριζόμαστε οι χριστιανοί.

Εν συνεχεία, προέστη της λιτανείας της ιεράς Εικόνος του Αγίου Παντελεήμονος και, επιλέγων την εορτή, συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Βασίλειο Κόστιτς για την καρποφόρο διακονία του.

Την ημέρα της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, τελέσθηκε ο Όρθος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Προέστη ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Πλίσκας και εκήρυξε επίκαιρα κατά την Θεία Λειτουργία.

pella-1

pella-3

pella-4

pella-5

pella-6

pella-7

Εμφανίσεις: 45006
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!