Επτά χρόνια η ''Ρομφαία'' αποκαλύπτει, ενημερώνει, πρωτοτυπεί

romfea banner

Επτά χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει η "Ρομφαία" σήμερα, Σάββατο 2 Αυγούστου. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια για να καλύψουμε το μεγάλο κενό που υπήρχε στην έγκυρη εκκλησιαστική ενημέρωση.

Μία ενημέρωση που θα προσέγγισε την Εκκλησία όχι σκανδαλοθηρικά, με τον σεβασμό που αρμόζει στην Εκκλησία και το ράσο.

Επιθυμία μας ήταν να δημιουργήσουμε μία εκκλησιαστική ενημερωτική πύλη που ναι μεν να σέβεται τον κλήρο, να τιμά την Εκκλησία, όμως, ταυτόχρονα, δεν θα χαριζόταν σε κανέναν και δεν θα συμβιβαζόταν.

Η “Ρομφαία” δεν δίστασε να γράψει αλήθειες. Να αποκαλύψει πραγματικά γεγονότα και να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα στο χώρο της Εκκλησίας.

Να πρωτοτυπήσει δίνοντας τον λόγο στους αναγνώστες, παρέχοντάς τους τη δυνατότητά τους να σχολιάζουν τις ειδήσεις. Να παρέμβει μέσα από τα άρθρα των δημοσιογράφων, των συνεντεύξεων σπουδαίων προσωπικοτήτων και σχολιάζοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο μέσα από τη στήλη του Νεωκόρου.

Κάναμε και λάθη. Πολλά λάθη. Και συνεχίζουμε να τα κάνουμε. Δεν τα αρνούμαστε. Γίνονται όμως στην προσπάθεια μας να γίνουμε καλύτεροι και να προσφέρουμε το μέγιστο στους αναγνώστες.

Σημασία για εμάς, ειλικρινά, δεν έχει η πρωτιά. Τα στοιχεία είναι απλά αριθμοί και δεδομένα χρήσιμα στους διαφημιστές.

Ποιος είναι πρώτος, ποιος δεύτερος και ποιος ουραγός. Οι αναγνώστες γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την αξία και τη διαδρομή όσων εκτίθενται δημόσια.

Σημασία, λοιπόν, δεν έχει η πρωτιά. Σημασία έχει να είσαι έγκυρος, να μην συμβιβάζεσαι, να είσαι αποκαλυπτικός και να σου δείχνει ο κόσμος της Εκκλησίας εμπιστοσύνη.

Μας γεμίζει χαρά όταν διαπιστώνουμε ότι, για επτά συναπτά χρόνια, μας κρατάτε σταθερά στην κορυφή. Είναι πολύ τιμητική για εμάς η αγάπη σας.

Δεν είναι μικρό πράγμα να βλέπεις πως οι καθημερινοί κόποι μίας ομάδας ανθρώπων αγκαλιάζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό και από τόσο πολύ κόσμο.

Αυτή η αγάπη μας τιμά και μας δίνει δύναμη να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο. Να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

Θα κλείσω τις σκέψεις μου με μια φράση που μου είπε ένας αγαπημένος κληρικός: Η ζωή δίνει σε όλους μια λευκή κόλλα χαρτί...Κάποιοι γράφουν, άλλοι αντιγράφουν!

Σας ευχαριστούμε!

Αιμίλιος Πολυγένης

Εμφανίσεις: 83811
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!