Εξήντα μέρες παράταση για την ανακαίνιση του ναού Παναγίας

mitropolitikosΤης Δήμητρας Συμεωνίδου | Χρόνος

Το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής ομόφωνα έδωσε παράταση στο έργο, εξαιτίας της παλαιότητας του κτιρίου σε συνδυασμό με τον βροχερό καιρό τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες

Η παλαιότητα του κτιρίου σε συνδυασμό με τον βροχερό καιρό τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες, επέβαλλαν την παράταση στην ολοκλήρωση του έργου ανακαίνισης του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Το αίτημα της αναδόχου εταιρείας Φωτιάδης κατατέθηκε προς την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και συζητήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 31 Ιουλίου στη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου.

Όπως είναι γνωστό η έναρξη των εργασιών στο ναό Παναγίας Κομοτηνής ήταν προγραμματισμένη να γίνει μετά τα Ελευθέρια Θράκης και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του είχε διάρκεια 6 μηνών.

Στη στέγη του ναού εντοπίζεται ο κύριος όγκος των εργασιών, αφού λόγω της παλαιότητάς της παρουσίαζε εισροή νερού, με αποτέλεσμα να απειλείται το εσωτερικό της εκκλησίας και τα κειμήλια αυτής.

Όπως διαπιστώθηκε εξαρχής οι εργασίες ανακαίνισης της στέγης δεν ήταν εύκολες, αφού η παλαιότητα του κτιρίου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ναός σχεδόν στο σύνολό του είναι κατασκευασμένος από ξύλο, δυσχέραιναν το έργο αντικατάστασης.

Όλα τα παραπάνω τέθηκαν σε γνώση των δημοτικών συμβούλων, προκειμένου να λάβουν απόφαση.

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου δήλωσε σύμφωνα στο να δοθεί η παράταση των δύο μηνών. Το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής ομόφωνα έδωσε παράταση στο έργο και αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί την 1η Οκτωβρίου 2014.

Πάντως οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά, όπως αποτυπώνεται στις χθεσινές φωτογραφίες του «Χ».

Η εταιρεία Φωτιάδης έχει το έργο «Συντήρηση στέγης Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ, με χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών, στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής και του Δήμου Κομοτηνής. Δήμητρα Συμεωνίδου

Εμφανίσεις: 64447
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!