Κορωνείας Παντελεήμων: ''Κτήση και χρήση'' (ΦΩΤΟ)

proti

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας κ. Νεκταρίου και κατόπιν επιμόνου προτροπής του Προέδρου του Εκκλ. Συμβουλίου του Καθεδρικού Ναου Αγ. Τριάδος της πόλεως του Αγ. Νικολάου Πρωτοπρ. Κωνσταντίνου Χαλκιαδάκη και του ομιλητού της ημέρας λόγίου Πρωτοπρ. Ευαγγέλου Παχυγιαννάκη, ο παρεπιδημών Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, που εκκλησιάςθηκε στον Ναό, απηύθυνε μερικές σκέψεις στο εκκλησίασμα.

Πήρε αφορμή απο τον χορτασμό των πεντακισχιλίων της ευαγγελικής περικοπής και τόνισε οτι ο Χριστός και η Εκκλησία ενδιαφέρονται και για τις υλικές ανάγκες των ανθρώπων.

Αυτές οι ανάγκες, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, εξυπηρετούνται κυρίως με το χρήμα.

Πρέπει όμως να προσέχει ο πιστός την κτήση (απόκτηση) και την χρήση του χρήματος.

Η άδικη κτήση, με αισχροκέρδεια ή κερδοσκοπία ή με απάτες ή κατάχρηση δημοσίου χρήματος και η εγωϊστικη χρήση οδήγησαν στην οικονομική κρίση.

Ευθύνεται, βέβαια και η σπατάλη και ο υπερκαταναλωτισμός εκ μέρους όλων μας.

Απαιτείται δικαιοσύνη και εντιμότητα στην κτήση και λιτότητα και αγάπη στην χρήση.

Αγάπη που πηγάζει απο την πραγματικότητα οτι είμαστε μέλη του Σώματος της Εκκλησίας και ''είτε πάσχη έν μέλος συμπάσχει πάντα τα μέλη'' κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος ο π. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και ανακοίνωσε το προγράμματα της εβδομάδος.

1

2

3

4

5

Εμφανίσεις: 41577
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!