Ο Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός λειτούργησε στο Ρωσικό ναό του Οσ. Σεργίου

ImageΣτον Ρωσικό Ιερό Ναό του Οσίου Σεργίου του Ραντονέζ στην Ιωαννούπολη της Νότιας Αφρικής, τέλεσε Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνός.

Ο κ. Δαμασκηνός τέλεσε Θ. Λειτουργία για την εορτή του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ, συμπαραστατούμενος από τον προϊστάμενο του Ναού Δανιήλ Λουγκοβόϊ και τον Αρχιμ. Πέτρο Παργήνο της Ι.Μ. Ιωαννουπόλεως.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Γιοχάνεσμπουργκ στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Η παρουσία μου σήμερα εδώ δεν επιβεβαιώνει μόνο την κανονική σχέση της ενορίας αυτής με την επαρχία μας και προσωπικά με τον Επικεφαλής της, αλλά και τον προσωπικό μου σεβασμό απέναντι στους Σλαβικούς λαούς: Ρώσους, Ουκρανούς, Λευκορώσους.»

Θέλω να μεταφέρω σε όλους την πατρική ευλογία και τα εγκάρδια συγχαρητήρια του πνευματικού μας πατέρα, Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου για την Πρωτοχρονιά και τις ευχές του, των καλών και ωφέλιμων ταις ψυχαίς ημών στο έτος 2011».

Από την πλευρά του ο π. Δανιήλ ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως κ. Δαμασκηνό για την επίσκεψη του στον Ιερό Ναό, και σε ανάμνηση αυτής του πρόσφερε ένα αυγό στρουθοκαμήλου που έχει πάνω ζωγραφισμένες σκηνές από τον βίο του Οσίου Σεργίου.

Image

Εμφανίσεις: 58850
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!