Τβαλ: "Ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι η αιτία της σύγκρουσης"

h 51154324

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, η οποία ξεκίνησε το 2007, έκανε την περιοχή ένα "εργοτάξιο απελπισμένων ανθρώπων", υπογράμμισε ο Πατριάρχης των Λατίνων Φουάντ Τβαλ.

Ο Λατίνος Πατριάρχης σε συνέντευξή του, ανέφερε ότι "η εκεχειρία δεν θα βοηθήσει εάν οι συνθήκες στη Λωρίδα της Γάζας παραμείνει το ίδιο όπως και πριν, όπου κυριαρχεί ο φόβος, η καταστροφή και το μίσος."

"Αν δεν μπει ένα τέλος στην πολιορκία, αν ανοίξουν δρόμοι και επιτραπεί η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων και των εμπορευμάτων, η ελεύθερη αλίεια στη θάλασσα κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, τότε όλα θα είναι σε θέση να προχωρήσουν και κανείς δεν θα σκέψει υπόγειες σήραγγες για να πάει", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Φουάντ Τβαλ.

Ο θάνατος τόσων πολλών αμάχων στη σύγκρουση μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ, όπως είπε ο Λατίνος Πατριάρχης, δείχνει ότι η Χαμάς, η οποία άρχισε να λειτουργεί στη Λωρίδα το 2007, "ότι δεν σκεφτόμαστε την κατασκευή υπόγειων καταφύγιων για τους ανθρώπους."

Εμφανίσεις: 53966
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!