Κορωνείας: "Να μπεί το φως του Χριστού στις καρδιές μας"

koron-1

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας με πλήθος πιστών τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 5 Αυγούστου ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

Στον Εσπερινό Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, που είναι και ο υπεύθυνος Αρχιερεύς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Καλλιθέας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν οι Ιερείς του Ναού, και Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι ο και Μωυσής και ο Προφήτης Ηλίας ανέβηκαν σε όρος, παίρνοντας αφορμή από το "Δεύτε αναβώμεν εις το όρος Κυρίου."

"Η φράση αυτή είναι βεβαίως αλληγορική και μας καλεί να πραγματοποιήσουμε το "άνω σχώμεν τας καρδίας" της Θείας Λειτουργίας. Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι είμαστε προσκολλημένοι στη γη, στραμμένοι στο χώμα, απορροφημένοι από τα υλικά. Βεβαίως και αυτά είναι απαραίτητα γιατί είμαστε και υλικά όντα.Ομως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις ανάγκες της ψυχής μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παντελεήμων.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τι σημαίνει αυτή η ανάβαση στην πράξη, στην καθημερινή μας ζωή και στον πνευματικό μας αγώνα.

"Αν, με την Χάρη του Θεού, επιτύχουμε αυτήν την ανάβαση, την κάθαρση όπως την χαρακτηρίζουν οι Πατέρες - και επειδή - όπου κάθαρσις, εκεί έλαμψις" (Γρηγόριος Θεολόγος) - τότε το Φως Χριστού, που είναι "το Φως του κόσμου" θα φωτίσει τις καρδιές μας, τη ζωή μας και θα διαλύσει τα σκοτάδια του κόσμου μας", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Κορωνείας.

Κλείνοντας τόνισε: "Φως, περσσότερο φως είπε πεθαίνοντας κάποιος σπουδαίος άνθρωπος. Αυτό είναι μόνο το Φως Χριστού, που "φαίνει πάσι" Θα ανοίξουμε όμως τις καρδιές μας να το δεχθούμε;"

koron-2

koron-3

Εμφανίσεις: 55925
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!