Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας (ΦΩΤΟ)

zaborda-16 

ΓΡΕΒΕΝΑ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Εκατοντάδες πιστοί ανηφόρισαν και φέτος ως την ιστορική Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Οσίου Νικάνορα Ζάβορδας Γρεβενών προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του Οσίου Νικάνορα έφορου και προστάτου του σπουδαίου αυτού μοναστηρίου που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στους πρόποδες του όρους Καλλίστρατο.

Το πρωί της Πέμπτης 7 Αυγούστου τελέστηκε λαμπρό Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου.

Την άψογη προετοιμασία της ιεράς πανηγύρεως επιμελήθηκε υποδειγματικά ο Ηγούμενος της μονής Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας αναφέρθηκε στη βιοτή του Οσίου Νικάνορος αλλά και στην ένθερμη αγάπη των κατοίκων των Γρεβενών για τον Όσιο αλλά και την Ιερά Μονή, ενώ στάθηκε και στο νόημα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Παράλληλα με συγκίνηση αναφέρθηκε και στον μακαριστό Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Σέργιο ο οποίος τυγχάνει και κτήτωρ της Ιεράς Μονής Ζάβορδας.

Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, για την πρόσκλησή του να λάβει μέρος στην ιερά πανήγυρη.

Πριν την απόλυση από τους δυο Αρχιερείς τελέστηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Σεργίου.

zaborda-1

zaborda-2

zaborda-3

zaborda-4

zaborda-5

zaborda-6

zaborda-7

zaborda-8

zaborda-9

zaborda-11

zaborda-10

zaborda-12

zaborda-14

zaborda-13

zaborda-15

zaborda-16

zaborda-17

zaborda-18

zaborda-20

zaborda-21

zaborda-22

zaborda-23

zaborda-24

zaborda-25

zaborda-26

zaborda-27

zaborda-28

zaborda-29

zaborda-30

zaborda-31

zaborda-32

zaborda-33

zaborda-34

Εμφανίσεις: 129407
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!