Ετήσιο μνημόσυνο κεκοιμημένων Αγιοταφιτών πατέρων

ImageΣυμφώνως προς την τάξιν και την συνήθειαν της Σιωνίτιδος  Εκκλησίας, η Αγιοταφιτική Αδελφότης επετέλεσε το ετήσιον μνημόσυνον των κεκοιμημένων μελών αυτής, την Κυριακήν προ της Χριστού Γεννήσεως, 20ην Δεκεμβρίου 2010, 2αν Ιανουαρίου 2011, κατά την οποίαν ο υμνωδός καλεί «Σιών Θεού την θείαν πόλιν να άρη την φωνήν αυτής αληθώς και να κηρύξη Πατέρων την θείαν μνήμην, συν Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ τιμώσαν την αοίδιμον». (α’ στιχ. αναστάσιμον των Αίνων Κυριακής των Προπατόρων).

Το μνημόσυνον τούτο υπέρ αφέσεως των αμαρτιών και αναπαύσεως των ψυχών πάντων των απ’ αιώνος κεκοιμημένων Αγιοταφιτών Πατριαρχών Ιεροσολύμων, Αρχιερέων, Ιερέων., Ιερομονάχων, Ιεροδιακόνων, Μοναχών και Μοναζουσών, ετελέσθη εις το Καθολικόν του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως μετά την εν αυτώ Θείαν Λειτουργίαν της Κυριακής, (εις την οποίαν προεξήρξεν ως λειτουργός ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου κ. Μεθόδιος, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατρός ημών και Πατριάρχου κ.κ. Θεοφίλου, συνιερουργούντων Αυτώ των Αρχιερέων, Ιερομονάχων και  Ιεροδιακόνων Αγιοταφιτών και συμπροσευχομένων μελών της Ελληνικής παροικίας και ευλαβών προσκυνητών.

Μετά το μνημόσυνον ηκολούθησεν η άνοδος εις την αίθουσαν του Θρόνου εν τοις Πατριαρχείοις, η βρώσις των κολλύβων και η πόσις του οίνου μετά παξιμαδίου και η ευχή του Μακαριωτάτου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, ων Αγιοταφιτών ετελέσθη το μνημόσυνον, και στερεώσεως των σημερινών διαδόχων αυτών, ίνα πορεύωνται επί τα ίχνη αυτών εις την διαφύλαξιν των Παναγίων Προσκυνημάτων και την εν Χριστώ Ορθόδοξον μαρτυρίαν επ’ αυτών.

Εμφανίσεις: 66009
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!