Στα Δικαστήρια Κτηματολόγιο και Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

karathona

Η άρνηση του ΤΑΙΠΕΔ και του «Εθνικού Κτηματολογίου» να αποδεχθούν ότι οι προαύλιοι χώροι των ξωκλησιών των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, που ανήκουν στον ενοριακό ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου έχουν νομική υπόσταση, όπως σαφώς αναφέρει σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου (1741/1980), δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, καθώς οι δύο αυτές εκκλησίες είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια συνδεμένες με τον κόσμο και την ιστορία του Ναυπλίου.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στα δικαστήρια Ναυπλίου και όπως χαρακτηριστικά λέει ο δικηγόρος του ενοριακού ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, Παρασκευάς Αυγουστόπουλος, ο Ναυπλιακός λαός και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ενοριακού ναού Ευαγγελιστρίας δεν θα αφήσει κανένα να πειράξει τα εξωκλήσια μας και τους ναούς μας, η Ορθοδοξία για τους Έλληνες είναι πάνω από όλα.

Μάλιστα όπως ακούγεται Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της έκτασης της Καραθώνας, από το ΤΑΙΠΕΔ ,στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι προαύλιοι χώροι των εκκλησιών του Αγίου Κωνσταντίνου και του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.

karathona1

karathona3

Εμφανίσεις: 56912
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!