Πίστη και Επιστήμη στην Ιερά Νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

tinos-2

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου του Β’ πραγματοποιήθηκε η ογδόη κατά σειράν ιερατική σύναξη των εφημερίων της Ιεράς νήσου Τήνου, στην φιλόξενη και ωραία συνεδριακή μεγάλη αίθουσα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.

Μετά την εισήγηση του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, εκ μέρους του Σεβ. κ. Δωροθέου Β’, ομίλησε ο Πανοσολ. Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Ιεροκήρυξ του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών και Διευθυντής του ιδιαίτερου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ , ευρισκόμενος στην νήσο προσκληθείς υπό του Σεβασμιωτάτου δια Θεία Κηρύγματα εις τας Ιεράς Παρακλήσεις της Μεγαλόχαρης.

Ο π. Χρυσόστομος τόνισε την σπουδαιότητα της ιερατικής σύναξης και υπογράμμισε την πνευματική οικοδομή η οποία προσφέρεται στους συμμετέχοντες. Στην συνέχεια, παρουσίασε την προσωπικότητα του κεντρικού ομιλητού, ο οποίος ήταν ο καθηγητής της Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Δημακάκος.

Ο κ. καθηγητής ομίλησε με θέμα «Πίστις: Το άυλο νυστέρι της Χειρουργικής».

Η ομιλία, εμπλουτισμένη με σχετικές διαφάνειες, παραδείγματα χειρουργημένων ασθενών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών, έδειξε την δύναμη της πίστεως στο χειρουργικό τραπέζι για την σωτηρία πολλών βαρέων ασθενών. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του κ. Δημακάκου «ο γιατρός νοσηλεύει και ο Θεός θεραπεύει, ως επίσης και ένας υγιής ζητιάνος είναι περισσότερο ευτυχής από έναν βασιλιά ασθενή».

Οι συμμετέχοντες θαύμασαν όταν ο αγγειοχειρουργός καθηγητής δήλωσε δημόσια ότι πριν από κάθε επέμβαση κάνει το σημείο του Σταυρού και προσεύχεται στον εγχειρητικό πεδίο και προσεύχεται για τον ασθενή του.

Στην ιερατική σύναξη, παρέστη η επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τήνου κ. Μαίρη Δημουλά όσο και το σύνολο των ιατρών και νοσηλευτών της Ιεράς Νήσου Τήνου.

0tinos-1

0tinos-2

tinos-1

tinos-3

tinos-4

tinos-5

Εμφανίσεις: 67705
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!