Ομιλίες Μοναχού Μωυσή Αγιορείτη σε Βιέννη και Στουτγάρδη

Image

Το Σάββατο, 22.01.2011 το βράδυ, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας και Εξάρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κκ. Μιχαήλ και κατόπιν προσκλήσεως του Κυπριακού Πολιτιστικού Κέντρου, ο Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης μίλησε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Βιέννης με θέμα «Η παρουσία του Θεού στην ζωή μας».

Ο λόγιος και έμπειρος ομιλητής ανέπτυξε το θέμα του με απλό και γλαφυρό τρόπο αλλά και μειλίχιο ύφος, τονίζοντας ότι η παρουσία του Θεού στην ζωή του πιστού συνήθως δεν είναι εκκωφαντική και φαντασμαγορική αλλά μπορεί να υπάρχει μέσα σε ένα βαθύ πόνο η πικρά γεγονότα της καθημερινής ζωής και ο πιστός να την αισθάνεται ως μια δυνατή εσωτερική ειρήνη, νηνεμία και χαρά.

Ακολούθησε μακρά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που ανάπαυσε το πυκνό ακροατήριο. Μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε ότι για πρώτη φορά μίλησε στην Βιέννη Αγιορείτης Μοναχός και εκφράστηκε η ευχή να υπάρξει συνέχεια.

Την Κυριακή, 23.01.2011 το πρωί, ο Γέροντας Μωυσής κήρυξε τον θείο λόγο στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Αναφερόμενος στην θεραπεία του τυφλού, ο Γέροντας Μωυσής τόνισε ότι για να θεραπευθεί η πνευματική τύφλωση που μαστίζει πολλούς στην εποχή μας χρειάζεται η επιμονή και υπομονή του τυφλού του Ευαγγελίου που δεν σταμάτησε να επικαλείται την βοήθεια του Κυρίου («Υιε Δαυίδ, ελέησον με») ακόμη και όταν τον επιτίμησαν, αλλά κυρίως η πίστη του τυφλού που συγκίνησε τον Κύριο τόσο ώστε να του χαρίσει το φως του των οφθαλμών του και να τονίσει έτσι την δύναμη της πίστεως.

Ο Γέροντας Μωυσής μετέφερε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τον θερμό χαιρετισμό και την ευλογία των Πατέρων του Αγίου Όρους, τονίζοντας την σημασία της άσκησης και της προσευχής των Αγιορειτών Πατέρων για την Ορθοδοξία και την οικουμένη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση στην λαμπρή αίθουσα του παρακειμένου Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος.

Την Δευτέρα, 24.01.2011 το πρωί, ο Γέροντας Μωυσής αναχώρησε για την Στουτγάρδη όπου κατά την διάρκεια όλης της εβδομάδος θα δώσει σειρά ομιλιών. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, το Σάββατο 29.01.2011, ο Γέροντας Μωυσής θα μιλήσει στις Ιερές Μητροπόλεις Άρτας, Αιτωλίας και Ηλείας.

Εμφανίσεις: 54938
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!