Νέος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

sebasΜετά την υποβολή παραιτήσεως από τα επισκοπικά καθήκοντα, λόγω ορίου ηλικίας, του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου μας, π. Νικολάου Φώσκολου, ο Άγιος Πατέρας, ο Πάπας Φραγκίσκος, αφού έκανε δεκτή την παραίτησή του, ονόμασε Αρχιεπίσκοπο των εν Αθήναις Καθολικών και Αποστολικό Τοποτηρητή της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου, τον Πανοσιολογιότατο π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο, μέχρι τώρα εφημέριο Φανερωμένης Σύρου.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα αναλάβει τα καθήκοντά του με την εις Αρχιερέα Χειροτονία του.

Με την αναγγελία εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου οι Εφημέριοι και όσοι κατέχουν θέσεις διακονίας στην τοπική Εκκλησία διατηρούν την θέση τους, εκτός από τους Γενικούς Αρχιερατικούς Επιτρόπους, που, σύμφωνα με τον Κανόνα 481 του Κανονικού Δικαίου, αυτομάτως εκπίπτουν με την παύση των αρμοδιοτήτων του Επισκόπου που τους ονόμασε.

 Βιογραφικό του νέου Αρχιεπισκόπου

Ο αιδ.τος π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος γεννήθηκε την 19η Ιουνίου 1944 στην Ερμούπολη της Σύρου.

Αφού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές στη Σύρο, φοίτησε στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο των Μαριανών Αδελφών της Αθήνας.

Από το 1962 ως το 1968 παρακολούθησε σειρά φιλοσοφικών και θεολογικών μαθημάτων ως σπουδαστής του Ελληνικού Κολλεγίου της Ρώμης και κατέστη άξιος του Διπλώματος Φιλοσοφίας και Θεολογίας του Ποντιφικού Γρηγοριανού Πανεπιστημίου.

Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος την 21η Ιουλίου 1968 από τον αείμνηστο Επίσκοπο Σύρου, Θήρας κλπ. Γεώργιο Ξενόπουλο στην Άνω Σύρο και τοποθετήθηκε στην Επισκοπή Σύρου.

Ως ιερέας είναι υπεύθυνος του Θεομητορικού Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης, διευθυντής της εφημερίδας της Επισκοπικής του Επαρχίας, μέλος διαφόρων Επιτροπών της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, ιδιαιτέρως της επί της Θείας Λατρείας.

Είναι επίσης μέλος της Επισκοπικής Κούριας, μέλος του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου, και δίδαξε το μάθημα των Θρησκευτικών επί σειρά ετών στα δημόσια σχολεία.

Συνεργάζεται στο ποιμαντικό έργο της προετοιμασίας των μελλονύμφων στο ιερό μυστήριο του Γάμου, προσφέροντας την καθοδήγησή του στα νεαρά ζευγάρια.

Εκτός από τα Ελληνικά, μιλά Ιταλικά και Γαλλικά.

Ας είναι ευλογημένος ο Κύριος!

Εμφανίσεις: 139328
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!