Κοντά στο ποίμνιο, κοντά στον λαό

ioan-1

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ολοκληρώθηκε χθες ο κύκλος των ιερατικών συνάξεων που είχε ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος στις δεκατρείς αρχιερατικές περιφέρειες της ιστορικής Μητρόπολης καθώς και το λειτουργικό πρόγραμμα που είχε καταρτίσει ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Ο κ. Μάξιμος είχε την ευκαιρία να έχει μία πρώτη επικοινωνία με σχεδόν όλους τους ιερείς της Μητρόπολής του και να καταγράψει τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις προσδοκίες τους για το σήμερα και το αύριο της τοπικής Εκκλησίας.

Συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα που αφορούν στη διαποίμανση του λαού και την, όσο το δυνατόν, αποτελεσματικότερη λειτουργία των ενοριών.

Ο νέος Μητροπολίτης ήρθε σε επαφή με πολλούς τοπικούς παράγοντες και φορείς και γνώρισε από κοντά εκατοντάδες πιστούς που κατέκλυσαν τους ναούς της Μητρόπολης.

Οι εκδηλώσεις αγάπης και στήριξης του νέου Μητροπολίτη από τον κόσμο ήταν συγκινητικές και ο κ. Μάξιμος από την πλευρά του δήλωνε παρών σε κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία και το κάθε μέλος του ποιμνίου ξεχωριστά.

Συνεργάτες του Σεβασμιωτάτου τόνιζαν στην Romfea.gr ότι ο Μητροπολίτης θα συνεχίζει να δίνει το παρών σε κάθε γωνιά της Μητρόπολης και ότι αυτή η πορεία που έκανε προς το ποίμνιο και προς τους κληρικούς του, αποτελούν παρακαταθήκη για τη διακονία του στη συνέχεια.

Σήμερα το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει στις 5 τον Εσπερινό στην Ι. Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μετσόβου και στις 8 στον Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοβίτσας.

Αύριο, ανήμερα της μεγάλης εορτής, θα τελέσει τη Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχιμανδρείου και τον Εσπερινό στις 7 στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ασπραγγέλων Ζαγορίου.

Στις 16 Αυγούστου θα τελέσει την Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου Δουραχάνης και Εσπερινό στις 6.30 στον Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού στο Δάσος στα Ιωάννινα και στις 8 στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Κοπάνων.

Εμφανίσεις: 59075
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!