Πλήθος πιστών στην Ιερά Μονή Βυτουμά

get img

Πλήθος πιστών από την Καλαμπάκα , τα Τρίκαλα αλλά και την ευρύτερη περιοχή συρρέουν μέχρι αυτήν την ώρα στο Μοναστήρι της Κοιμήσεως Θεοτόκου Βυτουμά συμμετέχοντας στις ιερές ακολουθίες της μονής για την κοίμηση της Θεοτόκου.

Ενδεικτικό της κοσμοσυρροής η τεράστια ανθρώπινη ουρά των πιστών που με καρτερία και με πίστη μεγάλη ανέμεναν υπομονετικά να ανάψουν το κεράκι στη χάρη της και να προσκυνήσουν την σεπτή εικόνα της Παναγιάς .

Αυτήν την ώρα τελείται ο μέγας εσπερινός και στη συνέχεια θα ψαλούν προ του επιταφίου τα εγκώμια της Θεοτόκου για να ακολουθήσει η περιφορά του επιταφίου .

Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία που αποτελεί και την κορύφωση των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων της μονής με την ευκαιρία της Κοίμησης της Θεοτόκου .

Να πούμε ότι τους προσκυνητές υποδέχονταν η Ηγουμένη Παρθενία Παπαναστασίου ενώ την ακολουθία του εσπερινού τελεί πλήθος Ιερέων της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.

Εμείς να τονίσουμε την μεγάλη αγάπη που τρέφει ο λαός της περιοχής μας για την Παναγιά Βυτουμά αλλά και για το μοναστήρι της καθώς αποτελεί μια πνευματική έπαλξη με σημαντικό κοινωνικό έργο στην περιοχή και αποτελούσε παράδοση που έρχεται από το ιστορικό βάθος οι επισκέπτες να διανυκτερεύουν στο μοναστήρι και να παρακολουθούν με δέος τις ιερές ακολουθίες που τελούνταν όλο το βράδυ .

get img-2

get img-3

get img-4

get img-5

get img-6

get img-7

Εμφανίσεις: 77909
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!