Μεταφορά της εικόνας της Παναγίας στην Καλαμπάκα

get img-13

Η εικόνα της σταύρωσης όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο μεταφέρεται στην Καλαμπάκα παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τον Δεκαπενταύγουστο και εκτίθενται σε λαϊκό προσκύνημα και την επιστρέφουν ξανά προς φύλαξη στην Ι.Μ. Βαρλαάμ το απόγευμα της εορτής της Παναγίας αφού ψαλλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός με τον Παρακλητικό Κανόνα της Παναγίας.

« ..Ὤ θαῦμα τῶν ξένων ὤ πραγμάτων καινῶν

ἡ πνοῆς μου τόν δοτήρα κυήσασα

ἄπνους κεῖται καί κηδεύεται νεκρά..» .

Με κατάνυξη και με τον πρέποντα σεβασμό προς το πρόσωπο της μεσίτριας Παναγιάς , την Κοίμηση της οποίας θυμάται και γιορτάζει , μέσα σε ατμόσφαιρα χαρμολύπης, ο Ελληνισμός , τιμά σήμερα και αύριο και η Καλαμπάκα .

Πριν από λίγο η Καλαμπάκα υποδέχθηκε στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό τη σεπτή εικόνας της που φυλάσσεται για λόγους ασφαλείας , λόγω των γνωστών περιπετειών που είχε στο παρελθόν και ως από θαύματος , λες , ευρέθη στη Γερμανία , στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ .

Πλήθος πιστών ασπάστηκαν την εικόνα της και παρακολουθούν την απόδοση των εγκωμίων προς την πάναγνη Παναγιά μας προ του στολισμένου επιταφίου .

Της ακολουθίας προίσταται ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ ο οποίος στην προσλαλιά του προς τους πιστούς τόνισε την μεγάλη σημασία που παίζει η Παναγιά στη ζωή του κάθε πιστού και δει του κάθε Έλληνα καθώς την νιώθει ως μάνα όλων , όπως χαρακτηριστικά τόνισε .

Δεν είναι διόλου άσχετο το γεγονός ότι στην χάρη της υπάρχουν τόσα πολλά Μοναστήρια , τόσες πολλές εκκλησιές και εξωκκλήσια αλλά και με πόσο σεβασμό ο λαός πέρασε την Παναγιά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωή του .

Τραγούδια για την Παναγιά , ύμνοι , μοιρολόγια όλα μέσα από την ψυχή του κάθε πιστού που βλέπει στην Παναγιά την μάνα μεσίτρα , την προστάτιδα του έθνους , την πολύπλευρα ελεούσα , την παρηγορήτρια ..

Το γνωστό τροπάριο «Απόστολοι εκ περάτων συνασθροισθέντες εν θάδε Γεσθημανη το χωρίον κηδεύσατέ μου το σώμα ..» , που ακούστηκε συγκίνησε για άλλη μια φορά απόψε τους πιστούς.

get img-10

get img-11

get img-12

Εμφανίσεις: 34225
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!