Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στον Μπουτάρη

ImageΕυχές από έναν... απρόσμενο επισκέπτη δέχτηκε χτες για την ονομαστική του γιορτή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ηταν λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι, όταν ο μητροπολίτης Ανθιμος πέρασε την πόρτα του δημαρχιακού μεγάρου, συνοδευόμενος από στελέχη της Μητρόπολης.

Ο κ. Μπουτάρης τον υποδέχτηκε έξω από το γραφείο του και τον ευχαρίστησε για τις εγκάρδιες ευχές του.

Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες συζήτησαν ιδιαιτέρως στο γραφείο του δημάρχου, σε μια συνάντηση που διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα οικονομικής ενίσχυσης των ιδρυμάτων, αλλά και των συσσιτίων που διανέμει σε άστεγους και απόρους η Εκκλησία.

Φαίνεται ότι έχει πλέον παρέλθει η «ψυχροπολεμική» περίοδος στις σχέσεις των δύο ανδρών (υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης είχε απειλήσει τον κ. Μπουτάρη ότι όσο περνά από το χέρι του «δεν πρόκειται να δει δημαρχία», ενώ ο κ. Μπουτάρης είχε χαρακτηρίσει το μητροπολίτη «μουτζαχεντίν»).

Η χτεσινή ήταν η δεύτερη φορά που δήμαρχος και μητροπολίτης είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση και μάλιστα σε καλό κλίμα.

Η πρώτη έγινε στις 22 Δεκεμβρίου, όταν ο Γ. Μπουτάρης επισκέφτηκε τον κ. Ανθιμο στη Μητρόπολη, μετά από πρόσκληση του τελευταίου.

Επίσης, ο μητροπολίτης βρέθηκε ακόμη μια φορά στο νέο δημαρχιακό μέγαρο, για να ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη πίτα που έκοψαν η νέα διοίκηση και οι εργαζόμενοι.

Εμφανίσεις: 41341
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!