Ο Κορωνείας Παντελεήμων στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Σύρου (ΦΩΤΟ)

koronias-3Στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερμουπόλεως Σύρου, αδεία του οικείου Μητροπολίτου, ετέλεσε την Θ. Λειτουργία και εκήρυξε οτον Θ. Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Αλέξανδρος Τσούχαρης και ο συνεφημέριός του Πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Κοντός.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος πήρε αφορμή από τον πρώτο στίχο του Απολυτικίου της εορτής ''Εν τη γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας'' και ετόνισε ότι με τον στίχο αυτό εκφράζεται όλο το μυστήριο της εναθρωπίσεως του Υιού και Λόγου του Θεού αφού και η σύλληψη και η κυοφορία και η γέννηση ''υπερβαίνουν πάσαν έννοιαν.''

Με την ασύγχητη και αδιαίρετη αυτή ένωση των δύο φύσεων στο πρόσωπο του Χριστού ανακαινίσθηκε η φθαρμένη από την αμαρτία ανθρώπινη φύση.

Σε αυτήν την ανακαίνιση μετέχομε όσοι μένουμε ενσωματωμένοι στο Σώμα του Χριστού,την Εκκλησια, κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, αγωνιζόμαστε, συν Θεώ,τον ''καλόν αγώνα της πίστεως'', και σωζόμεθα.

Γι αυτό και η Παναγία, που υπούργησε στο μυστήριο της σωτηρίας μας, θέλει όλοι να σωθούμε και ανοίγει την αγκαλιά της ως ''πλατύτερα των ουρανών'' να μας περιλάβει όλους.

Σε Αυτήν, λοιπόν, ας στηρίζουμε τις ελπίδες μας, ας εμπιστευόμαστε όλα τα αιτήματά μας και ας ζητάμε τις πρεσβείες Της, απευθύνοντάς Της το ''Θεοτόκε Πύλη επουράνιε, άνοιξον ημίν την θύραν του ελέους Σου!''

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας ευχαρίστησε τον ''εκλεκτό και διακεκριμένο'' όπως είπε Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο και τους ιερείς του Ναού και ο προϊστάμενος του Ναού ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονα γιατί επι σειρά ετών προεξάρχει της Πανηγύρεως.

koronias-1

koronias-2

koronias-4

koronias-5

koronias-6

koronias-7

koronias-8

koronias-9

Εμφανίσεις: 29409
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!