Με κατάνυξη εορτάστηκε ο Κτήτορας της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας

ImageMε λαμπρά αγρυπνία εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του κτήτορος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, οσίου Σίμωνος του Μυροβλήτου.

Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος ο οποίος και ελάμπρυνε την πανήγυρη με την μεγαλοπρεπή και πληθωρική παρουσία του.

Προσκεκλημένος ήταν και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, ο οποίος προσήλθε με συνοδεία Χιλανδαρινών πατέρων.

Τον κόπο των ψαλτηρίων επωμίσθηκαν στον δεξιό χορό Βατοπεδινοί πατέρες και στον αριστερό πατέρες της συνοδείας του Κελίου Μπουραζέρι.

Σχεδόν όλες οι Μονές της Αθωνικής Πολιτείας έστειλαν αντιπροσώπους και σε συνδυασμό με την προσέλευση πολλών μοναχών από διάφορες Σκήτες και Κελιά, η πανήγυρη της Σιμωνόπετρας έλαβε παναγιορείτικο χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη Θεία Λειτουργία προσήλθε και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος τόνισε την μοναδικότητα του Αγίου Όρους ανά το παγκόσμιο ως ίδρυμα θεραπείας του ανθρώπου ψυχικά αλλά σωματικά.

Επίσης, επεσήμανε την ιδιότητα του αγίου Σίμωνος ως πατέρα των Σιμωνοπετριτών και κατ επέκταση όλων των αγιορειτών. 

Μετά το πέρας της αγιορειτικής τράπεζας, ο Ηγούμενος της Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμ. Ελισαίος, πρόσφερε σε όλους τους πατέρες ως ευλογία ένα βιβλίο και ένα CD, εκδόσεων της Μονής και στους λαϊκούς αδελφούς ένα CD.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 56991
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!