Σύσκεψη Πανορθοδόξου Συνελεύσεως Επισκόπων στο Λονδίνο

ImageΗ 2η Σύσκεψη της Πανορθοδόξου Συνέλευσης των Επισκόπων με δικαιοδοσία στις Βρετανικές Νήσους, πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στον Οίκο των Θυατείρων έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Κατά την συνέλευση συζητήθηκαν διάφορα θέματα όσον αφορά τα ποιμαντικά και οργανωτικά προβλήματα.

Να αναφερθεί, ότι στη συνάντηση παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος, ο Μητροπολίτης Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης Ιωάννης (Πατριαρχείο Αντιοχείας), ο Επίσκοπος Βογοδορόσκ Ελισαίος (Πατριαρχείο Μόσχας), ο Επίσκοπος Μεγάλης Βρετανίας και Σουηδίας Δοσίθεος (Πατριαρχείο Σερβίας), ο Αρχιεπίσκοπος Δυτικής Ευρώπης Ιωσήφ (Πατριαρχείο Ρουμανίας), ο Αρχιεπίσκοπος Βερολίνου, Γερμανίας και Μ. Βρετανίας Μάρκος (Ρωσική Εκκλησία Διασποράς), ο Επίσκοπος Κέρτς της Επαρχίας Σουρόζ Ανατόλιος (Εκκλησία Ρωσίας), ο Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος (Αρχιεπισκοπή Θυατείρων) και ο Επίσκοπος Τροπαίου Αθανάσιος (Αρχιεπισκοπή Θυατείρων).

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συστάθηκα επιτροπές για θέματα θεολογικά, ποιμαντικά και εκπαιδευτικά, τα οποία οι Επίσκοποι έχουν προτείνει προς συζήτηση.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η Συνεύλεση των Επισκόπων αποφάσισε να αυξηθεί το κατηχητικό υλικό στις Επισκοπές και τις Κοινότητες, και να εξεταστεί ένα βιβλίο που θα χρησιμοποιείται ως εγχειρίδιο κατήχησης σε όλες τις Επισκοπές.

Επίσης, πληροφορίες της «Romfea.gr» αναφέρουν, ότι εκτός από τα συγκεκριμένα θέματα οι Επίσκοποι συζήτησαν και αυτά που αφορούν τους μικτούς γάμους, την δυνατότητα μια κοινής παραλλαγής της Θείας Λειτουργίας στα Αγγλικά, καθώς και την ανάγκη βελτίωσης της επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των Ορθοδόξων Επισκοπών.

Η επόμενη συνέλευση των Επισκόπων θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2011 στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησίας των Δώδεκα Αποστόλων στο Hertfordshire.

Εμφανίσεις: 51741
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!